Mælkefri ris á l’amande- cheesecake

Vil du lave en mere utraditionel ris á l’amande eller har du en masse tilovers fra juleaften eller julefrokosten, så prøv denne udgave 🙂 Til bunden kan du også bruge de rester du har af julens småkager og prøv at blande kold glögg i kirsebærtoppen 😀 Dét er lækkert!

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
Bunden:  
160 g. (1 pk.)HavrekiksKØB HER
70 g.FRI margarine 
   
Midten:  
1/2 portionRis á l’amandeSE OPSKRIFT HER
1/2 dl.PiskecremeKØB HER
3 bladeHusblas 
   
Toppen:  
250 ml.Saft fra kirsebær på glas 
4 bladeHusblas 

Sådan gør du:

Bunden: Havrekiks smuldres og margarinen blandes i. For en springform med bagepapir og pres kikseblandingen godt ned i bunden. Læg evt. et stykke bagepapir ovenpå – så er den nemmere at presse. Sæt springformen i køleskabet til bunden er helt hård.

Midten: Udblød husblassen i blød i koldt vand og varm piskecremen (den skal ikke koge). Knug væden fra husblasen og smelt den i fløden – lad blandingen køle lidt af og tilsæt halvdelen af risalamanden under omrøring. Vend derefter den resterende risalamande i. Kom den færdige blanding op i springformen og lav overfladen så flad og jævn som mulig. Dæk formen med film og lad den sætte sig i minimum 4 timer i køleskabet.

Toppen: Husblassen udblødes i koldt vand og saften varmes forsigtigt. Husblassen smeltes i saften. Lad det afkøle lidt inden det hældes på toppen af ris á l’amanden. Sættes på køl indtil servering. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *