Vil du lave en mere utraditionel ris á l’amande eller har du en masse tilovers fra juleaften eller julefrokosten, så prøv denne udgave 🙂 Til bunden kan du også bruge de rester du har af julens småkager og prøv at blande kold glögg i kirsebærtoppen 😀 Dét er lækkert!
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
Bunden: | ||
160 g. (1 pk.) | Glutenfri Oaties | KØB HER |
70 g. | FRI margarine | |
Midten: | ||
1/2 portion | Ris á l’amande | SE OPSKRIFT HER |
1/2 dl. | Piskecreme | KØB HER |
3 blade | Husblas | |
Toppen: | ||
250 ml. | Saft fra kirsebær på glas | |
4 blade | Husblas |
Sådan gør du:
Bunden: Havrekiks smuldres og margarinen blandes i. For en springform med bagepapir og pres kikseblandingen godt ned i bunden. Læg evt. et stykke bagepapir ovenpå – så er den nemmere at presse. Sæt springformen i køleskabet til bunden er helt hård.
Midten: Udblød husblassen i blød i koldt vand og varm piskecremen (den skal ikke koge). Knug væden fra husblasen og smelt den i fløden – lad blandingen køle lidt af og tilsæt halvdelen af risalamanden under omrøring. Vend derefter den resterende risalamande i. Kom den færdige blanding op i springformen og lav overfladen så flad og jævn som mulig. Dæk formen med film og lad den sætte sig i minimum 4 timer i køleskabet.
Toppen: Husblassen udblødes i koldt vand og saften varmes forsigtigt. Husblassen smeltes i saften. Lad det afkøle lidt inden det hældes på toppen af ris á l’amanden. Sættes på køl indtil servering.