Mælkefri ris á l’amande- cheesecake

Risalamande-cheesecake

Vil du lave en mere utraditionel ris á l’amande eller har du en masse tilovers fra juleaften eller julefrokosten, så prøv denne udgave 🙂 Til bunden kan du også bruge de rester du har af julens småkager og prøv at blande kold glögg i kirsebærtoppen 😀 Dét er lækkert!

Mælkefri ris á l’amande- cheesecake

Ingredienser:

Bunden:

160 g havrekiks  (1 pk.) Køb her

70 g FRI margarine

Midten:

½ portion risalamande

½ dl piskecreme Køb her

3 blade husblas

Toppen:

250 ml saft fra kirsebær på glas

4 blade husblas

Fremgangsmåde:

Bunden: Havrekiks smuldres og margarinen blandes i. For en springform med bagepapir og pres kikseblandingen godt ned i bunden. Læg evt. et stykke bagepapir ovenpå – så er den nemmere at presse. Sæt springformen i køleskabet til bunden er helt hård.

Midten: Udblød husblassen i blød i koldt vand og varm piskecremen (den skal ikke koge). Knug væden fra husblasen og smelt den i fløden – lad blandingen køle lidt af og tilsæt halvdelen af risalamanden under omrøring. Vend derefter den resterende risalamande i. Kom den færdige blanding op i springformen og lav overfladen så flad og jævn som mulig. Dæk formen med film og lad den sætte sig i minimum 4 timer i køleskabet.

Toppen: Husblassen udblødes i koldt vand og saften varmes forsigtigt. Husblassen smeltes i saften. Lad det afkøle lidt inden det hældes på toppen af ris á l’amanden. Sættes på køl indtil servering.

print

Del denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *