Hvedeallergi

Find hvedefri opskrifter her

Om hvedeallergi

Er man allergisk overfor hvede betyder det, at kroppen har dannet antistoffer overfor et eller flere hvedeproteiner. Dette kan være gluten, men også de andre proteiner der findes i hvede. Ved indtagelse af hvede kan symptomerne variere fra kløe i munden, høfeber, nældefeber, opkastning, astma, diarré eller i værste fald anafylaktisk chok (allergisk chok).

Produkter der er naturligt fri fra gluten, indeholder ikke hvede og derfor kan en hvedeallergiker godt spise disse. Der produceres dog specialfremstillede hvede-produkter til cøliakere, hvor glutenindholdet er reduceret. Her kan der stadig være andre hvedeproteiner i råvaren og produktet egner sig derfor ikke til en hvedeallergiker.

Et eksempel herpå er glutenfri hvedestivelse.

Du kan altid tjekke ingredienslisten på vores egne produkter på www.allergikost.com (brug varekoden), hvis du er i tvivl om du kan tåle produktet.

Med inspiration fra Astma-Allergi Danmark og Alt om kost.

Uden hvede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *