En lækker lavprotein risengrød – god til de kolde vinteraftener 🙂 Du kan også bruge den til at lave ris á l’ amande.
Sådan gør du:
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt madlavningscreme og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog videre til grøden har den ønskede konsistens. Rør ofte i grøden. Tilsæt salt og smag til. Server med smør og kanelsukker.
Lavprotein ris á l'amande
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
1 portion | Usaltet risengrød | |
Korn fra 2-4 vaniljestænger. Smag evt. til med vaniljesukker. | ||
4 dl. | Piskecreme | KØB HER |
Evt. | Lidt sukker | |
Til servering: | ||
Lidt kirsebærsauce |
Sådan gør du:
Piskecremen piskes stift. Vaniljekorn skrabes ud af vaniljestangen og vendes i. Smag til med sukker hvis du vil have den sødere. Vend piskecremen med risengrøden. Server med kirsebærjuice.
Lavprotein ris á l'amende NoCheesecake
Sådan gør du:
Bunden: Cookies eller karamelkiks smuldres og smør blandes i. For en springform med bagepapir og pres kikseblandingen godt ned i bunden. Læg evt. et stykke bagepapir ovenpå – så er den nemmere at presse. Sæt springformen i køleskabet til bunden er helt hård.
Midten: Bland agar agar med piskecremen og opvarmes 3-4 minutter til den er smeltet. Bland den varme blanding i risalamanden under omrøring. Kom den færdige blanding op i springformen og lav overfladen så flad og jævn som mulig. Dæk formen med film og lad den sætte sig i minimum 4 timer i køleskabet.
Toppen: Bland kirsebærjuicen med agar agar og varm det forsigtigt indtil agaren er smeltet. Lad det afkøle lidt inden det hældes på toppen af ris á l’amanden. Sættes på køl indtil servering.