Om mælkeallergi og laktoseintolerance
Har man mælkeallergi, så er det proteinerne i komælk, som man ikke kan tåle. Symptomer viser sig i form af diarré, opkast, astma, eksem, høfeber lignende symptomer i næse og øjne og i værste tilfælde anafylaksi (allergisk chok). Mælkeallergi kan ikke sammenlignes med laktoseintolerance, da det her i stedet er mælkesukkeret (laktose) man ikke kan tåle. Der findes mange laktosefri mejeriprodukter på markedet som er produceret af komælk. Disse kan ikke spises af en mælkeallergiker. Hvis vores opskrifter ikke indeholder komælk, kalder vi den mælkefri. Er du i tvivl så kan du læse næringsindholdet på vores hjemmeside www.allergikost.com
Er man laktoseintolerant betyder det, at man har for lidt af det enzym i tarmen, som spalter mælkesukkeret (laktose). Dette bevirker, at mælkesukkeret ikke optages optimalt og man oplever herved symptomer som mavesmerter og diarré. Laktoseintolerance har altså ikke noget med kroppens immunforsvar at gøre, hvilket er tilfældet med madallergier såsom mælkeallergi.
Med inspiration fra Astma-Allergi Danmark og Alt om kost.