Brownie

Brownie der er glutenfri, hvedefri, sojafri, mælkefri, laktosefri, æggefri, den er også velegnet til vegetar og veganer 🙂

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
6 spsk.Økologisk hørfrø 
9 spsk.Vand 
1 dåseSorte bønner (400 g) 
75 ml.Koldpresset rapsolie (eller anden smagsneutral olie) 
50 g.Sukrin GoldKØB HER
50 g.SukrinKØB HER
55 g.Kakaopulver 
55 g.Mandler 
1/2 tsk.Stødt vanilje 
90 g.Mørk chokoladeKØB HER

Sådan gør du:

Tænd oven på 180 grader varmluft.

Knust hørfrø i stavblender/minihakker og mix med de 9 spsk. vand og stil til side, da hørfrøene skal suge væsken til sig og fungere som binde middel.

Mal mandlerne til mel i stavblender/minihakker

Rens de sorte bønner godt i en sigte og placer i stavblender/foodprocessor sammen med olie, kakaopulver, sukrin, mandelmelet og vanilje, blend til en jævn blød masse og derefter tilsæt hørfrøene og rør godt sammen.

Hak den mørke chokolade i lidt grove stykker og bland godt i dejen. Smør ildfast fad med lidt olie og fordel dejen jævnt.

Bag midt i oven i ca 40 min, der stor forskel på ovne, måske din skal have mere eller mindre, den må ikke blive for tør, du kan evt dække den til med folie.

Topping:

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
100 g.Dadler 
Et nipHavsalt 
1 dl.Varmt vand 
1/2 dl.Kokosmælk (eller andet mælk) 
2 spsk.fedtreduceret peanutmel. Alternativt 1 spsk. peanutbutter og 1 spsk. mel, f.eks. kartoffelmel. 
Et nipStødt vanilje 

Sådan gør du:

Fjern stenene fra dadlerne og blend det hele godt i stavblender/foodprocessor til du har en blød sovs. fordel udover de skåret stykker brownie efter de kølet ned og pynt evt med hakket usaltet peanuts.

TIPS.

Ang. sukkeret i brownie, kan du sagten bruge 100g sukker af en salgs, du kan evt. brun farin. Muscovado sukker kan også bruges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *