Brownie der er glutenfri, hvedefri, sojafri, mælkefri, laktosefri, æggefri, den er også velegnet til vegetar og veganer 🙂
Sådan gør du:
Tænd oven på 180 grader varmluft.
Knust hørfrø i stavblender/minihakker og mix med de 9 spsk. vand og stil til side, da hørfrøene skal suge væsken til sig og fungere som binde middel.
Mal mandlerne til mel i stavblender/minihakker
Rens de sorte bønner godt i en sigte og placer i stavblender/foodprocessor sammen med olie, kakaopulver, sukrin, mandelmelet og vanilje, blend til en jævn blød masse og derefter tilsæt hørfrøene og rør godt sammen.
Hak den mørke chokolade i lidt grove stykker og bland godt i dejen. Smør ildfast fad med lidt olie og fordel dejen jævnt.
Bag midt i oven i ca 40 min, der stor forskel på ovne, måske din skal have mere eller mindre, den må ikke blive for tør, du kan evt dække den til med folie.
Topping:
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
100 g. | Dadler | |
Et nip | Havsalt | |
1 dl. | Varmt vand | |
1/2 dl. | Kokosmælk (eller andet mælk) | |
2 spsk. | fedtreduceret peanutmel. Alternativt 1 spsk. peanutbutter og 1 spsk. mel, f.eks. kartoffelmel. | |
Et nip | Stødt vanilje |
Sådan gør du:
Fjern stenene fra dadlerne og blend det hele godt i stavblender/foodprocessor til du har en blød sovs. fordel udover de skåret stykker brownie efter de kølet ned og pynt evt med hakket usaltet peanuts.
TIPS.
Ang. sukkeret i brownie, kan du sagten bruge 100g sukker af en salgs, du kan evt. brun farin. Muscovado sukker kan også bruges.