Halloween kaj-kager

Denne opskrift er glutenfri, hvedefri, mælkefri og laktosefri 🙂

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
1 pk.ShortbreadKØB HER
(eller 2 pk. ingefær
cookies KØB HER)
   
Jordbærmousse:  
140 g.PiskecremeKØB HER
140 g.Jordbær (friske eller frosne) 
2 spsk.Sukker 
   
Italiensk
marengssmørcreme:
  
2Pasteuriserede æggehvider 
20 g.Sukker 
80 g.Sukker (til sukkerlagen) 
0,2 dl.Vand (til sukkerlagen) 
170 g.Blødt smør, stuetemperatur 
170 g.Hjemmelavet jordbærmousse 
   
Overtræk:  
300-400 g.Glutenfri marcipan 
 Konditorfarve, f.eks. grøn,
rød, orange og gul
 
 Flormelis (efter behov) 
   
Diverse  
Til dekoration:Mørk chokoladeKØB HER

Sådan gør du:

Italiensk marengssmørcreme fyld:

Pisk æggehviderne stive og tilsæt herefter de 20 g sukker.

Lav en sukkerlage ved at give sukker og vand et opkog til det tykner ( ved ca. 110 grader). Mens sukkermassen er varm tilsættes denæggehvidemassen i en tynd stråle mens der piskes ved høj hastighed. Fortsæt med at piske til massen er næsten kold (Kom evt. skålen i et koldt vandbad). Tilsæt smør og pisk ved mellem hastighed til massen er jævn og ensartet. Tilsæt jordbærmoussen og pisk det godt ind i massen og tilsæt rød frugtfarve til ønskede farve er opnået. Det kan tage lidt tid før man får de små smørklumper pisket helt ud – hav tålmodighed.

Overtræk:

Kom de ønskede farver i din marcipan. Bliver marcipanen for våd tilsættes flormelis. Opbevar marcipanen i en pose så den ikke bliver tør.

Resten:

Kom smørcremen i en sprøjtepose og sprøjt et højt lag på bunden af havrekiksne –  ca. 5 cm.

Stil toppene i køleskabet i minimum 20 minutter. Brug en kagerulle til at rulle de forskellige farver ud mellem to stykker husholdningsfilm. Brug en skål eller lign. til at udstikke cirkler af marcipanen i passende størrelser.

Læg den udrullede marcipan over smørcreme-toppene og fold marcipanen rundt om bunden.

Brug din fantasti til at pynte halloween-kaj kagerne. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *