Denne opskrift er glutenfri, hvedefri, mælkefri og laktosefri 🙂
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
1 pk. | Shortbread | KØB HER (eller 2 pk. ingefær cookies KØB HER) |
Jordbærmousse: | ||
140 g. | Piskecreme | KØB HER |
140 g. | Jordbær (friske eller frosne) | |
2 spsk. | Sukker | |
Italiensk marengssmørcreme: | ||
2 | Pasteuriserede æggehvider | |
20 g. | Sukker | |
80 g. | Sukker (til sukkerlagen) | |
0,2 dl. | Vand (til sukkerlagen) | |
170 g. | Blødt smør, stuetemperatur | |
170 g. | Hjemmelavet jordbærmousse | |
Overtræk: | ||
300-400 g. | Glutenfri marcipan | |
Konditorfarve, f.eks. grøn, rød, orange og gul | ||
Flormelis (efter behov) | ||
Diverse | ||
Til dekoration: | Mørk chokolade | KØB HER |
Sådan gør du:
Italiensk marengssmørcreme fyld:
Pisk æggehviderne stive og tilsæt herefter de 20 g sukker.
Lav en sukkerlage ved at give sukker og vand et opkog til det tykner ( ved ca. 110 grader). Mens sukkermassen er varm tilsættes denæggehvidemassen i en tynd stråle mens der piskes ved høj hastighed. Fortsæt med at piske til massen er næsten kold (Kom evt. skålen i et koldt vandbad). Tilsæt smør og pisk ved mellem hastighed til massen er jævn og ensartet. Tilsæt jordbærmoussen og pisk det godt ind i massen og tilsæt rød frugtfarve til ønskede farve er opnået. Det kan tage lidt tid før man får de små smørklumper pisket helt ud – hav tålmodighed.
Overtræk:
Kom de ønskede farver i din marcipan. Bliver marcipanen for våd tilsættes flormelis. Opbevar marcipanen i en pose så den ikke bliver tør.
Resten:
Kom smørcremen i en sprøjtepose og sprøjt et højt lag på bunden af havrekiksne – ca. 5 cm.
Stil toppene i køleskabet i minimum 20 minutter. Brug en kagerulle til at rulle de forskellige farver ud mellem to stykker husholdningsfilm. Brug en skål eller lign. til at udstikke cirkler af marcipanen i passende størrelser.
Læg den udrullede marcipan over smørcreme-toppene og fold marcipanen rundt om bunden.
Brug din fantasti til at pynte halloween-kaj kagerne.