Denne lækre lille sag er glutenfri, hvedefri, ægfri, mælkefri, laktosefri og vegansk 🙂
Sådan gør du:
Knus kiksene til krummer, der må gerne være nogle større stykker tilbage. Smelt margarinen over svag varme og kom chokoladen heri, rør til det hele er smeltet. Chokoladeblandingen hældes over kikskrummerne og blandes godt. Massen fordeles herefter i små forme eller én stor beklædt med bagepapir. Bunden skal ca. være 1 cm. høj. Formene/formen stilles nu i fryseren i ca. 30 minutter.
Imens laves pebermyntecremen.
Fremgangsmåde – pebermyntecreme:
Margarine, flormelis og vanilje røres godt sammen og deri tilsættes pebermynteessens og farve indtil der opnås en sammenhængende masse. Den skal have konsistens som tyk grød.Hvis dette ikke er tilfældet kan der tilsættes en spsk. væske eller mere flormelis, alt efter om massen er for lind eller fast.
Når konsistens og smag er som ønsket, bredes massen ud over den kolde kiksebund, og kommes tilbage i fryseren, hvor den opbevares til den skal serveres.
Kagen serveres kølig, pyntet med flydende chokolade, chokolade spåner eller nydes som den er.
Denne opskrift er udarbejdet af Julie Jørgensen. Se hendes blog her 🙂