Friturestegte hyldeblomster

friturestegte-hyldeblomster Det er sæson for hyldeblomster, så det skal selvfølgelig udnyttes! Prøv at pifte din sommerdessert op, ved at servere disse lækre friturestegte hyldeblomster dertil – de er fx gode til is eller med jordbær og flødeskum til 🙂 Og så er de både glutenfri og mælkefri!

Friturestegte hyldeblomster

Ingredienser: 10 store hyldeblomst klaser 180 g universal melmix Køb her 2 tsk bagepulver 30 g sukker 3-4 dl kold vand (tip! prøv også at erstatte noget af vandet med glutenfri lys øl – så bliver de virkelig sprøde) 2 æg 1 knsp salt ½ liter olie (til frituren) Til servering: flormelis Fremgangsmåde: Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Pisk derefter æg og koldt vand i, til du har en ensartet dej. I en gryde varmes olien op til ca. 160 grader. Dyp en klase hyldeblomst ned i dejen til alle blomsterne er dækket og bank derefter så meget dej af, som muligt. Frituresteg klasen i olien til den er lysebrun og sprød. Lad den afdryppe på fedtsugende papir. Drys de færdigstegte hyldeblomstklaser med flormelis og så er de klar til servering 🙂 Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *