Friturestegte hyldeblomster

friturestegte-hyldeblomster

Det er sæson for hyldeblomster, så det skal selvfølgelig udnyttes! Prøv at pifte din sommerdessert op, ved at servere disse lækre friturestegte hyldeblomster dertil – de er fx gode til is eller med jordbær og flødeskum til 🙂 Og så er de både glutenfri og mælkefri!

Friturestegte hyldeblomster

Ingredienser:

10 store hyldeblomst klaser

180 g universal melmix Køb her

2 tsk bagepulver

30 g sukker

3-4 dl kold vand (tip! prøv også at erstatte noget af vandet med glutenfri lys øl – så bliver de virkelig sprøde)

2 æg

1 knsp salt

½ liter olie (til frituren)

Til servering: flormelis

Fremgangsmåde:

Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Pisk derefter æg og koldt vand i, til du har en ensartet dej. I en gryde varmes olien op til ca. 160 grader. Dyp en klase hyldeblomst ned i dejen til alle blomsterne er dækket og bank derefter så meget dej af, som muligt. Frituresteg klasen i olien til den er lysebrun og sprød. Lad den afdryppe på fedtsugende papir.

Drys de færdigstegte hyldeblomstklaser med flormelis og så er de klar til servering 🙂 Velbekomme!

print

Del denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *