Det er sæson for hyldeblomster, så det skal selvfølgelig udnyttes! Prøv at pifte din sommerdessert op, ved at servere disse lækre friturestegte hyldeblomster dertil – de er fx gode til is eller med jordbær og flødeskum til 🙂 Og så er de både glutenfri og mælkefri!
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
10 | Store hyldeblomst klaser | |
180 g. | Tjois basismel | KØB HER |
2 tsk. | Bagepulver | |
30 g. | Sukker | |
3-4 dl. | Kold vand (tip! prøv også at erstatte noget af vandet med glutenfri lys øl – så bliver de virkelig sprøde) | |
2 | Æg | |
1 knsp. | Salt | |
1/2 liter | Olie (til frituren) | |
Til servering: Flormelis |
Sådan gør du:
Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Pisk derefter æg og koldt vand i, til du har en ensartet dej. I en gryde varmes olien op til ca. 160 grader. Dyp en klase hyldeblomst ned i dejen til alle blomsterne er dækket og bank derefter så meget dej af, som muligt. Frituresteg klasen i olien til den er lysebrun og sprød. Lad den afdryppe på fedtsugende papir.
Drys de færdigstegte hyldeblomstklaser med flormelis og så er de klar til servering 🙂 Velbekomme!