Jordbærkage med rabarber

Jordbærkage med rabarber

Denne lækre sommerkage er glutenfri og mælkefri 🙂

1 kage (ca. 27 cm)

Bund: 

200 g. marcipan (glutenfri)

200 g. mælkefri margarine eller smør

165 g. sukker

4 æg

30 g. glutenfri havremel (blend havregryn fint) – Køb her

80 g. mælkefri mørk chokolade Køb her

Bland marcipan, fedtstof og sukker i en foodprocessor og miks til det er ensartet. Tilsæt nu et æg ad gangen, og til sidst havremelet.

Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform og hæld kagemassen heri.

Bag kagen ved 180 grader i 20-30 minutter til den er gylden og gennembagt.

Imens hakkes chokoladen groft.

Når kagen tages ud af ovnen drysses der med hakket chokolade, når dette er smeltet smøres det ud med en ske.

Kagen køler nu helt af, evt. i køleskabet.

Mousse:

100 g. rabarber

150 g. frosne jordbær

1 lime

1 stang vanilje

2 spsk. sukker

2 dl. piskecreme Køb her

2 blad husblas

Læg husblas i blød i rigeligt med koldt vand.

Rabarberne vaskes og skæres i mindre stykker, hvorefter de kommes i en gryde sammen med jordbær, saft og skal fra en lime, vaniljekorn og-stang samt sukker. Hele herligheden koges ca. 10 minutter indtil jordbær og rabarber er kogt møre.

Den varme grød blendes derefter helt fint – Husk at fjerne vaniljestangen inden.

Husblassen vrides nu for vand og kommes ned i den varme frugtmasse til det er smeltet og fordelt. Kagen afkøles i ca. 30 minutter i køleskabet.

Piskecremen piskes luftig og blandes forsigtigt med den nu kolde frugtmos.

Cremen fordeles på toppen af den nu kolde kage – lad en cm. langs kanten af kagen være fri.

Sættes på køl i ca. 1 time.

Topping:

300-400 g. friske jordbær

Frysetørret jordbær eller andre bær.

Spiselige blomster

Hak jordbær fint og fordel dem over kagen. Drys med frysetørret jordbær og spiselige blomster.

Serverkagen afkølet.

Denne opskrift er udarbejdet af Julie Jørgensen. Se hendes blog her 🙂

print

Del denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *