Grove boller til burger eller sandwich

Disse skønne grove boller er glutenfri, hvedefri, mælkefri, laktosefri, ægfri og veganske 🙂 Perfekte til burger eller som sandwich. Bollerne er utrolig nemme at arbejde med – de flyder ikke ud på pladen 🙂

Grove boller til burger eller sandwich

Ingredienser: 50 g gær 1 tsk. sukker 2 tsk. salt 3½ dl vand ½ dl olie 250 g universal melmix Køb her 250 g mørkt kernebrød melmix Køb her Olie til pensling og sesam til pynt. Fremgangsmåde: Bland gær med sukker og salt og rør til gæren smelter. Tilsæt nu de øvrige ingredienser og rør dejen i røremaskinen på højeste hastighed i 10 minutter. Tildækkes og stilles til hævning et lunt sted i 20 minutter. Form dejen til 6 store boller med hænderne (skyld hænderne i koldt vand mellem hver bolle, så hænger de ikke fast). Stil bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 minutter. Pensl med olie og drys med sesam (+ evt. nigellafrø). Bages øverst i ovnen ved 220 grader(ikke varmluft) i 15-20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *