Grove boller til burger eller sandwich

Disse skønne grove boller er glutenfri, hvedefri, mælkefri, laktosefri, ægfri og veganske 🙂 Perfekte til burger eller som sandwich.

Bollerne er utrolig nemme at arbejde med – de flyder ikke ud på pladen 🙂

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
50 g.Gær 
1 tsk.Sukker 
2 tsk.Salt 
3,5 dl.Vand 
1/2 dl.Olie 
250 g. Tjois BasismelKØB HER
250 g.Mørkt kernebrød melmixKØB HER
 Olie til pensling og sesam til pynt 

Sådan gør du:

Bland gær med sukker og salt og rør til gæren smelter.

Tilsæt nu de øvrige ingredienser og rør dejen i røremaskinen på højeste hastighed i 10 minutter.

Tildækkes og stilles til hævning et lunt sted i 20 minutter.

Form dejen til 6 store boller med hænderne (skyld hænderne i koldt vand mellem hver bolle, så hænger de ikke fast).

Stil bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.

Pensl med olie og drys med sesam (+ evt. nigellafrø).

Bages øverst i ovnen ved 220 grader(ikke varmluft) i 15-20 minutter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *