Blåbærkage med crumble

Kagen er glutenfri, mælkefri og laktosefri. Opskriften er udlånt af Christine Bailey, Nairn’s Oatcakes

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
150 g.Kokosolie 
75 g.SukrinKØB HER
2 spsk.Sirup 
1 tsk.Vaniljeekstrakt 
4Æg 
50 g.Glutenfri havregrynKØB HER
100 g.BoghvedemelKØB HER
50 g.Kokosmel 
1 tsk.GuargummiKØB HER
1 knivspidsSalt 
1/2 tsk.Stødt kanel 
250 g.Friske eller frosne bær 
   
Smuldr topping:  
40 g.Pecan nødder, finthakket 
60 g.Glutenfri havregrynKØB HER
1 tsk.Kanel 
1 spsk.Olivenolie 
   
Blåbær kompot:  
250 g.Friske eller frosne blåbær 
1 spsk.Blåbær marmelade (uden tilsat sukker) 
1-2 spsk.Vand 

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180 ° C og smør en dyb kageform med olie eller beklæd med bagepapir.

Bland kokosolie, xylitol og sirup i en foodprocessor og bland, indtil det bliver let og luftigt. Tilsæt vanille ekstrakt og tilsæt æggene et efter et.

Blend havregryn til det er fint. Kom havre, rismel, melmix, kokos mel, xanthangummi, bagepulver, salt og kanel i blandingen og pisk. Tilsæt blåbær som forsigtigt røres i. Kom blandingen i den smurte bageform og glat toppen. Kagen bages i ca. 40 minutter, til den er gyldne på toppen.

Lad kagen afkøle let. Kom blåbær, lidt vand og blåbær marmelade i en gryde. Lad det simre 5 minutter indtil det bliver sirupsagtig. Hæld siruppen over kagen. Bland alle ingredienserne til toppingen og kom det ovenpå siruppen. Bag kagen yderligere indtil toppingen er gylden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *