Kagen er glutenfri, mælkefri og laktosefri. Opskriften er udlånt af Christine Bailey, Nairn’s Oatcakes
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
150 g. | Kokosolie | |
75 g. | Sukrin | KØB HER |
2 spsk. | Sirup | |
1 tsk. | Vaniljeekstrakt | |
4 | Æg | |
50 g. | Glutenfri havregryn | KØB HER |
100 g. | Boghvedemel | KØB HER |
50 g. | Kokosmel | |
1 tsk. | Guargummi | KØB HER |
1 knivspids | Salt | |
1/2 tsk. | Stødt kanel | |
250 g. | Friske eller frosne bær | |
Smuldr topping: | ||
40 g. | Pecan nødder, finthakket | |
60 g. | Glutenfri havregryn | KØB HER |
1 tsk. | Kanel | |
1 spsk. | Olivenolie | |
Blåbær kompot: | ||
250 g. | Friske eller frosne blåbær | |
1 spsk. | Blåbær marmelade (uden tilsat sukker) | |
1-2 spsk. | Vand |
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 ° C og smør en dyb kageform med olie eller beklæd med bagepapir.
Bland kokosolie, xylitol og sirup i en foodprocessor og bland, indtil det bliver let og luftigt. Tilsæt vanille ekstrakt og tilsæt æggene et efter et.
Blend havregryn til det er fint. Kom havre, rismel, melmix, kokos mel, xanthangummi, bagepulver, salt og kanel i blandingen og pisk. Tilsæt blåbær som forsigtigt røres i. Kom blandingen i den smurte bageform og glat toppen. Kagen bages i ca. 40 minutter, til den er gyldne på toppen.
Lad kagen afkøle let. Kom blåbær, lidt vand og blåbær marmelade i en gryde. Lad det simre 5 minutter indtil det bliver sirupsagtig. Hæld siruppen over kagen. Bland alle ingredienserne til toppingen og kom det ovenpå siruppen. Bag kagen yderligere indtil toppingen er gylden.