En lækker krydret hummus 🙂 opskriften er glutenfri, hvedefri, laktosefri, mælkefri, uden nødder, uden soja, uden peanuts, uden tilsat sukker, uden æg, den er velegnet til veganer og vegetar 🙂
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | |
230 g. | Kikærter | |
2 fed | Hvidløg | |
1/2 | Chili | |
1,5 tsk. | Revet ingefær | |
1 håndfuld | Frisk koriander | |
15 g. | Hampefrø | |
1 tsk. | Tahin | |
5 spsk. | Vand (kogevandet fra kogning eller evt. bouillon) | |
2 spsk. | Olivenolie | |
1 | Citron (saften herfra) | |
1 tsk. | Salt | |
1/2 tsk. | Spidskommen | |
1 tsk. | Stødt koriander |
Sådan gør du:
Vejledningen på emballagen for tilberedningen af kikærterne bør følges – for tørre ærter skal de typisk ligge i blød i mindst 8 timer inden kogning, for kikærter på dåse skal disse blot skylles inden kogning, dette er ofte ½ til 1 time. – Gem kogevandet til hummussen.
Kom alle ingredienserne i en skål og brug stavblender eller brug en foodprocessor. Væske som olie og vand tilsættes lidt efter lidt, indtil den ønskede konsistens er opnået. Smag yderligere til med salt og krydderier.