Hummus med hampefrø

En lækker krydret hummus 🙂 opskriften er glutenfri, hvedefri, laktosefri, mælkefri, uden nødder, uden soja, uden peanuts, uden tilsat sukker, uden æg, den er velegnet til veganer og vegetar 🙂

Du skal bruge:

AntalIngrediens 
230 g.Kikærter 
2 fedHvidløg 
1/2Chili 
1,5 tsk.Revet ingefær 
1 håndfuldFrisk koriander 
15 g.Hampefrø 
1 tsk.Tahin 
5 spsk.Vand (kogevandet fra kogning eller evt. bouillon) 
2 spsk.Olivenolie 
1Citron (saften herfra) 
1 tsk.Salt 
1/2 tsk.Spidskommen 
1 tsk.Stødt koriander 

Sådan gør du:

Vejledningen på emballagen for tilberedningen af kikærterne bør følges – for tørre ærter skal de typisk ligge i blød i mindst 8 timer inden kogning, for kikærter på dåse skal disse blot skylles inden kogning, dette er ofte ½ til 1 time. – Gem kogevandet til hummussen.

Kom alle ingredienserne i en skål og brug stavblender eller brug en foodprocessor. Væske som olie og vand tilsættes lidt efter lidt, indtil den ønskede konsistens er opnået. Smag yderligere til med salt og krydderier. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *