Hummus med hampefrø

Hummus med hampefrø

En lækker krydret hummus 🙂 opskriften er glutenfri, hvedefri, laktosefri, mælkefri, uden nødder, uden soja, uden peanuts, uden tilsat sukker, uden æg, den er velegnet til veganer og vegetar 🙂

Ingredienser:

230 g kikærter

2 fed hvidløg

½ chili – styrke af chilien kan varieres alt efter hvor stærk man ønsker hummussen

1½ tsk revet ingefær

1 håndfuld frisk koriander

15 g hampefrø

1 tsk tahin

5 spsk vand (kogevandet fra kogning af kikærter eller eventuelt bouillon)

2 spsk olivenolie

1 citron (saften herfra)

1 tsk salt

½ tsk spidskommen

1 tsk stødt koriander

Fremgangsmåde:

Vejledningen på emballagen for tilberedningen af kikærterne bør følges – for tørre ærter skal de typisk ligge i blød i mindst 8 timer inden kogning, for kikærter på dåse skal disse blot skylles inden kogning, dette er ofte ½ til 1 time. – Gem kogevandet til hummussen.

Kom alle ingredienserne i en skål og brug stavblender eller brug en foodprocessor. Væske som olie og vand tilsættes lidt efter lidt, indtil den ønskede konsistens er opnået. Smag yderligere til med salt og krydderier.

print

Del denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *