En lækker krydret hummus 🙂 opskriften er glutenfri, hvedefri, laktosefri, mælkefri, uden nødder, uden soja, uden peanuts, uden tilsat sukker, uden æg, den er velegnet til veganer og vegetar 🙂
Du skal bruge:
Antal
Ingrediens
230 g.
Kikærter
2 fed
Hvidløg
1/2
Chili
1,5 tsk.
Revet ingefær
1 håndfuld
Frisk koriander
15 g.
Hampefrø
1 tsk.
Tahin
5 spsk.
Vand (kogevandet fra kogning eller evt. bouillon)
2 spsk.
Olivenolie
1
Citron (saften herfra)
1 tsk.
Salt
1/2 tsk.
Spidskommen
1 tsk.
Stødt koriander
Sådan gør du:
Vejledningen på emballagen for tilberedningen af kikærterne bør følges – for tørre ærter skal de typisk ligge i blød i mindst 8 timer inden kogning, for kikærter på dåse skal disse blot skylles inden kogning, dette er ofte ½ til 1 time. – Gem kogevandet til hummussen.
Kom alle ingredienserne i en skål og brug stavblender eller brug en foodprocessor. Væske som olie og vand tilsættes lidt efter lidt, indtil den ønskede konsistens er opnået. Smag yderligere til med salt og krydderier.