Dessertkage med hindbærmousse og chokoladecreme

En dejlig glutenfri og mælkefri dessert 🙂

Kiksebund

55 g. havrekiks Køb her
25 g. havremel (Blend havregryn fint) Køb her
30 g. brun farin
35 g. mælkefri margarine – fx FRI margarine (Brug smør hvis du tåler dette)

Mal kiksene til smulder og bland det med havremel og brun farin. Smelt mælkefri margarine/smør og bland det i kikseblandingen. Fordeles i 5 små forme eller en større, presses godt ud i bunden, stille på køl og imens laves chokoladecremen.

Chokoladelag

40 g. mørk chokolade Køb her

1 dl. piskecreme Køb her (Brug piskefløde hvis du tåler dette eller risfløde som alternativ)

Hak chokoladen fint og varm piskecremen op til omkring kogepunktet. Hæld lidt af den varme piskecreme over chokoladen ad gangen, og rør grundigt imellem hver gang. Chokoladecremen skal være blank og lind. Når cremen er færdige fordeles den i formene oven på kikselaget, og stilles igen på køl minimum 30 min. inden hindbærmoussen laves.

Hindbærmousse:

100 g. frosne hindbær
1/2 dl. vand
1 blad husblads
1 dl. piskecreme Køb her
1 spsk. sirup (mere eller mindre efter smag)

Kog hindbær med vand i ca. 10 min. til bærerne er møre. Si derefter kernerne fra i en si, og vej 60 gram saft af. (Det er ca. den mængde der kommer ud af det) Køl saften af og smag den til med sirup. (Den må ikke være alt for sød, da piskecremen også bidrager med lidt sødme)
Pisk piskecremen luftig og pisk den kolde saft i. I et vandbad smeltes husblads i en lille skål, der derefter piskes i cremen i en tynd stråle. Moussen fordeles nu ovenpå chokoladecremen, og stilles på køl til moussen har sat sig.

 Denne opskrift er udarbejdet af Julie Jørgensen

print

Del denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *