Dessertkage med hindbærmousse og chokoladecreme

En dejlig glutenfri og mælkefri dessert 🙂

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
Kiksebund  
55 g.OatiesKØB HER
25 g.Havremel (Blend havregryn fint)KØB HER
30 g.Brun farin 
35 g.Mælkefri margarine 
   
Chokoladecreme  
40 g.Mørk chokoladeKØB HER
1 dl.PiskecremeKØB HER
   
Hindbærmousse  
100 g.Frosne hindbær 
0,5 dl.Vand 
1 bladHusblads 
1 dl.PiskecremeKØB HER
1 spsk.Sirup 

Sådan gør du:

Mal kiksene til smulder og bland det med havremel og brun farin. Smelt mælkefri margarine/smør og bland det i kikseblandingen. Fordeles i 5 små forme eller en større, presses godt ud i bunden, stille på køl og imens laves chokoladecremen.

Hak chokoladen fint og varm piskecremen op til omkring kogepunktet. Hæld lidt af den varme piskecreme over chokoladen ad gangen, og rør grundigt imellem hver gang. Chokoladecremen skal være blank og lind. Når cremen er færdige fordeles den i formene oven på kikselaget, og stilles igen på køl minimum 30 min. inden hindbærmoussen laves.

Kog hindbær med vand i ca. 10 min. til bærerne er møre. Si derefter kernerne fra i en si, og vej 60 gram saft af. (Det er ca. den mængde der kommer ud af det) Køl saften af og smag den til med sirup. (Den må ikke være alt for sød, da piskecremen også bidrager med lidt sødme)
Pisk piskecremen luftig og pisk den kolde saft i. I et vandbad smeltes husblads i en lille skål, der derefter piskes i cremen i en tynd stråle. Moussen fordeles nu ovenpå chokoladecremen, og stilles på køl til moussen har sat sig.

 Denne opskrift er udarbejdet af Julie Jørgensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *