Mørk kernebrød’s snack med lakrids

Disse små lækre brød er perfekte til madpakken, på farten eller som eftermiddags snack 🙂

Opskriften er glutenfri, hvedefri, laktosefri, mælkefri, sojafri og ægfri. De lækre brød egner sig også til dig på low FODMAP diæt – så længe du holder dig til ca. ét-to brød pr. dag.

Du skal bruge:

Antal Ingrediens Produktlink
500 g. Mørkt kernebrød mel KØB HER
350 ml. Vand
0,5 pakke Gær (25 g.)
100 g. Glutenfri salt lakrids (du kan også bruge fint salt lakrids pulver – lad det stå et døgns tid uden låg – så klumper det sammen, hvorefter du knuser det groft)
Fint salt lakrids pulver til drys

Sådan gør du:

Bland lunken vand med gær og tilsæt melet. Rør dejen på en røremaskine. Dejen bliver bedst hvis den røres på højeste styrke i ca 10. minutter. Hak lakridsen groft og vend den i dejen. Kom dejen i små smurte forme ( ca. 10 stk).  Glat overfladen med lidt vand og drys med lakridspulver. Lad dejen hæve tildækket i 15 minutter. De små brød bages herefter i ca. 25 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader celsius.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *