Disse små lækre brød er perfekte til madpakken, på farten eller som eftermiddags snack 🙂
Opskriften er glutenfri, hvedefri, laktosefri, mælkefri, sojafri og ægfri. De lækre brød egner sig også til dig på low FODMAP diæt – så længe du holder dig til ca. ét-to brød pr. dag.
Glutenfri salt lakrids
(du kan også bruge fint salt lakrids pulver
– lad det stå et døgns tid uden låg –
så klumper det sammen, hvorefter du
knuser det groft)
Fint salt lakrids pulver til drys
Sådan gør du:
Bland lunken vand med gær og tilsæt melet. Rør dejen på en røremaskine. Dejen bliver bedst hvis den røres på højeste styrke i ca 10. minutter. Hak lakridsen groft og vend den i dejen. Kom dejen i små smurte forme ( ca. 10 stk). Glat overfladen med lidt vand og drys med lakridspulver. Lad dejen hæve tildækket i 15 minutter. De små brød bages herefter i ca. 25 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader celsius.