Disse hindbærsnitter er egnet til folk med glutenallergi, hvedeallergi og kan eventuelt gøres laktose- eller mælke fri.
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
80 g. | Mandelmel | |
80 g. | Rismel | KØB HER |
80 g. | Majsmel | KØB HER |
0,5 tsk. | Guargummi | KØB HER |
80 g. | Sukker | |
1/2 tsk. | Vaniljepulver | |
150 g. | Smør eller mælkefri margarine | |
1 | Æg | |
Fyld: | ||
300 g. | Hindbærmarmelade | |
evt. 150-200 g. | Hindbær, som koges op, og smages til med sukker | |
Topping: | ||
200 g. | Flormelis | |
4-5 spsk. | Vand | |
Frysetørret hindbær |
Sådan gør du:
Først blandes de tørre ingredienser. Derefter tilsættes smøren og æltes i med fingrene. Saml herefter dejen med ægget.
Dejen kan godt blive meget blød pga. smøret, hvis dette sker kan den stilles i køleskabet i 10 til 15 minutter inden den skal rulles ud, så bliver den mere fast og lettere at arbejde med.
Dejen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir, og man kan enten dele dejen i 2 inden man ruller den ud, eller man kan rulle den ud til en stor firkant som derefter kan deles i 2, dejen skal rulles ud til den er ca. 3mm høj.
Den udrullede dej stilles nu i køleskabet eller et andet køligt/koldt sted i ca. 30 minutter.
Efter afkøling smøres hindbærfyldet på den ene del af dejen og den anden del ligges ovenpå.
Bag hindbærsnitterne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Når hindbærnitterne er kølet let af kan de pyntes med glasur og krymmel. Når glasuren har sat sig kan hindbærsnitterne skæres ud.
Glutenfri hindbærsnitter smuldre lidt lettere og knækker nemt, i forhold til hindbærsnitter lavet på hvedemel, så fortvivl ikke hvis dette er din oplevelse, de smager dejligt alligevel.