Denne opskrift er glutenfri, hvedefri, mælkefri og laktosefri 🙂 En ny og spændende juleoplevelse!
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
Skal: | ||
65 g. | Glutenfri Oaties | KØB HER |
35 g. | Smør eller mælkefri margarine | |
Ris á l’amande: | ||
150 g. | Kold risengrød | SE OPSKRIFT HER |
25 g. | Sukker | |
1 stang | Vanilje | |
60 g. | Havrefløde | KØB HER |
Amarena kirsebær |
Sådan gør du:
Skal:
Kom kiksene i en pose og knus dem ved hjælp af en kageruller eller lignende. Det skal være helt fine krummer. Smelt fedtstof i en gryde og bland de to ting godt sammen. Fordel massen i en halvkugleformet silikonefrom med 7 cm. i diameter og pres massen op af kanterne.
Stil formen i fryseren i minimum 30 minutter.
Ris a la mande:
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Mos kornene ud med sukkeret. Den kolde risengrød røres nu med vaniljesukkeret, til der ingen klumper er. Havrefløden vendes nu direkte i risengrøden (bruger du piskecreme, skal den piskes stiv først).
Flæk 4 kirsebær på midten. Husk endelig at gemme væden!
Kom nu en skefuld ris a la mande i kikseskålene, placer 3 halve bær i midten, og dæk bærerne med ris a la mande til kikseskålen er fyldt. Glattets med en palet og stilles koldt, evt. natten over.
Nydes med saften fra amarena kirsebær!
Denne opskrift er udarbejdet af Julie Jørgensen