Hjemmelavet ravioli med ramsløg og grøn asparges

Disse skønne ravioli er glutenfri, hvedefri og laktosefri 🙂

Opskriften giver ca. 15 store ravioli.

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
Pastadej:  
250 g.Tjois BasismelKØB HER
3 spsk.Olivenolie 
3Æg 
3 spsk.Vand 
1 knivspidsSalt 
   
Fyld:(du kan bruge hvilken som helst fyld.
Brændenælder er også lækkert –
eller med skinke)
 
200 g.Laktosefri friskost 
15-20 bladeRamsløg 
1Løg 
2 fedHvidløg 
 Salt 
 Peber 
 Olivenolie 
   
Sauce:  
1 stk.MadlavningscremeKØB HER
2 fedHvidløg 
1Løg 
1 bdt.Grønne asparges 
Evt.Champignon i skiver 
 Salt 
 Peber 

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne til pastadejen godt sammen indtil du får en smidig dej. Kom dejen i en frysepose, pres al luften ud og luk den til. Rens ramsløg grundigt. Snit hvidløg og løg fint. Varm lidt olie i en pande og svits hvidløg og løg. Sluk for panden og tilsæt ramsløg. Når det er kølet af blandes friskosten i.

Tag en lille portion dej ud af posen og luk derefter posen godt til. Det forhindrer at dejen bliver tør og træls at arbejde med. Flad den ud med hænderne og kør den igennem din pastamaskine på tykkeste niveau (alternativt kan du bruge en kagerulle). Hav lidt mel på bordet så din dej ikke sidder fast. Rul den tyndere og tyndere (jo tyndere du kan få den – jo bedre en ravioli får du, men de må heller ikke gå i stykker). Kom små klatter friskost på halvdejen af dejen (se evt. billede) med en god afstand imellem. Pensl lidt vand rundt om klatterne. Kom det resterende dej ovenpå og vær grundig med at presse al luften ud (ellers kan de punktere under kogning og fyldet ryger ud). Brug et ravioli jern (eller alternativt et glas) til at udstikke dine ravioli. Bruger du et glas er det en god idé at presse kanten på hver ravioli sammen med en gaffel bagefter. Læg dem til side og fortsæt med den næste portion dej, indtil al dej er opbrugt.

Sæt en stor gryde med letsaltet vand til at koge. Imens laver du saucen. Snit hvidløg, løg, asparges og evt. champignon og steg det i olie på en pande. Krydr. med salt og peber. Hæld madlavningscremen ved.

Når vandet koger, kommer du dine ravioli i gryden. Kog ikke for mange ravioli ad gangen. De er færdige når de flyder op til toppen. Tag dem op af vandet med en hulske og kom dem hen i panden med saucen. Så er du klar til servering 🙂 

ravioli-med-ramsløg-og-grøn-aspargespasta-kollage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *