Pandekager med hvid chokoladecreme & citron-confit

Pandekager med hvid chokoladecreme & citron-confit.
Til 8 personer

Inspireret af Mette Blomsterberg.

Du skal bruge:

Hvid chokoladecreme
2 bladehusblas 
150 ghvid chokoladeKØB HER
2½ dlMadlavningscremeKØB HER
½øko. citron 

Du skal bruge:

Citron-confit
2 citroner
100 g sukker
4 spsk. vand
½ vaniljestang
1½ tsk. maizena majsstivelse

Du skal bruge:

Pandekager
200 gTJOIS pandekage/vaffel melmixKØB HER
3æg 
4-5 dllaktosefri mælk 
50 gsmeltet plantesmør 
1 tsk. frisk ingefærrevet
½vaniljestang 

Sådan gør du:

  1. Først laves den hvide chokoladecreme. Læg husblassen i en skål med koldt vand i en ½ time. Hak den hvide chokolade fint. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen. Efter 5 minutter hældes den varme fløde over den finthakkede chokolade. Rør til næsten al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den lune fløde / chokoladeblanding. Pisk kraftigt ved håndkraft.
  2. Når alt chokoladen er smeltet, passeres den gennem en sigte over i en ny skål. Tilføj revet citronskal fra 1½ citron og rør godt sammen. Afkøl chokoladecremen i køleskab mindst 3 timer eller gerne til næste dag.
  3. Herefter laves citron-confit. Skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skrællen af. Skær citronkødet ud i fileter, ved hele tiden at skære langs lamellerne i citronen. Kom citronfileter, sukker, korn fra vaniljestang, den tomme vaniljestang samt vand i en lille gryde. Kog blandingen op. Opløs maizena i lidt vand og tilsæt til blandingen. Varm blandingen igennem i 1 minut. Sæt herefter citron-konfit på køl.
  4. Lav herefter pandekagerne. Bland melmix, korn fra vaniljestangen, og pisk det godt med alle æggene. Smelt smørret og pisk det smeltede smør og fintrevet frisk ingefær i pandekagedejen. Pisk til sidst mælken i lidt ad gangen. Steg pandekagerne ved god varme på en pande på omkring 25 cm i diameter. Der vil måske blive flere end 8 pandekager ud af denne portion, hvorfor du kan gemme resten af pandekagerne i fryseren. Læg 8 pandekager i køleskabet, til at lave denne dessert med.
  5. Når både pandekager, hvid chokoladecreme og citron-confit er afkølet samles pandekagerne. Læg alle de kolde pandekager ud på et bord.
  6. Pisk den kolde citroncreme luftig med en håndmikser og fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen. Rul pandekagerne omhyggeligt sammen, læg dem på et fad og dæk med film. Stil fadet i køleskab indtil servering.
  7. Anret pandekagerne, for eksempel som vist på billedet. Server med citronconfit’en, som eventuelt lunes en smule inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Mia Lerche Schomacker

Aut. klinisk diætist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *