Blandes i tætlukket glas/beholder (1L). Husk at rengøre og skolde glasset før brug.
Skal stå ved stuetemperatur de næste 3 dage.
4. dag:
Dejen “fodres” med 50 g Tjois kikærtemel og 150 g Tjois basis melmix samt 200 g lunkent vand.
5. dag:
Dejen sættes på køl såfremt den ikke skal bruges med det samme.
Surdejen kan holde sig 14 dage i køleskab. Eller den kan “fodres” hver 5.-7. dag, hvorefter den står ved stuetemperatur til den bobler (ca. 1 døgn.), da sættes den tilbage på køl.
Skal “fodres” som på 4. dagen og stå ude ved stuetemperatur ca. 1 døgn før anvendelse.
Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed med speciale i fødevarer.
Vegansk wannabe rugbrød fri for gluten og lactose - Allerginyt.dk
[…] 3 dl surdej (Evt. denne æble-surdej) […]