6 stk. Chokoladetærter med vaniljeskum & friske hindbær.
Sådan gør du
Chokoladetærten bliver bedst hvis den laves dagen før, og ellers først på dagen på den dag, den skal serveres.
Hak chokoladen groft og smelt det i en skål placeret i en gryde med kogende vand (vandbad). Pisk imens smør og 1 dl sukker grundigt sammen til en hvid masse i en stor skål. Tag en ny skål og pisk æggehviderne stive sammen med den sidste ½ dl sukker.
Rør æggeblommer og smeltet chokolade i smørmassen. Sigt kartoffelmel og bagepulver i massen, og vend det sammen. Vend til sidst forsigtigt de stivpiskede æggehvider i dejen. Hæld dejen i 6 små tærteforme eller en stor tærteform (omkring 20 cm i diameter). Tærten bages ved 175 grader varmluft i ca. 40-50 minutter. Vær opmærksom på, at kagen falder sammen og sætter sig, så den skal ikke bages i længere tid end 50 minutter, selv hvis den virker ufærdig.
Lad kagerne køle i minimum 4 timer.
Pisk piske-cremen sammen med vaniljepulver. Server kagen med vaniljeskum og friske hindbær på toppen.
Opskrift udarbejdet af:
Aut. klinisk diætist Mia Lerche Schomacker