Påske flødeboller

Denne opskrift er glutenfri 🙂

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
1 pk.Glutenfri OatiesKØB HER
150 g.Sukker 
0,5 dl.Vand 
75 g.Pasteuriserede æggehvider 
100 g.Mørk eller lys chokoladeKØB HER eller KØB HER
 Pynt til øjne og næb 

Sådan gør du:

Sukker og vand koges op og koger i 2-5 minutter. Sukkerlagen er klar når den er lidt gylden i kanten. Æggehviderne piskes let (ikke helt stive!) og den varme sukkerlage piskes i (i en meget tynd stråle). Pisk guffet helt stift med en elpisker – dette tager 10-15 minutter. Jo fastere den er – jo bedre holder flødebollerne formen når chokoladen hældes over. Kom guffen i en sprøjtepose. Sprøjt guffen ud på kiksene. Smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad og hak resten groft. Når chokoladen er smeltes tages den af varmen og den resterende chokolade hældes deri, så chokoladen tempereres. Kom en kiks med guf på en paletkniv og hold den over chokoladen. Brug en ske til at øse chokoladen over guffen – og den overskydende chokolade vil løbe tilbage i skålen. Stil dem på et stykke bagepapir. Pynt dem med øjne og næb og sæt dem køligt indtil chokoladen er størknet. Flødebollerne kan holde sig i ca. 3 døgn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *