Saftige, svampet og krydret græskar muffins – glutenfri, hvedefri, sukkerfri.
Bages helst den dag hvor de skal spises, da det er den dag de er bedst.
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
130 g. | Mandelmel | |
170 g. | Tjois Basismel | KØB HER |
55 g. | Tapiokastivelse | KØB HER |
1 tsk. | Guargummi | KØB HER |
340 g. | Sukker eller Sukrin | KØB HER |
4 tsk. | Bagepulver | |
1/4 tsk. | Salt | |
3 | Æg | |
300 g. | Græskar puré | |
0,6 dl. | Mælk | |
2 tsk. | Mandel- eller vaniljeekstrakt | |
2 dl. | Ingefær øl | |
1 tsk. | Kanel | |
1/2 tsk. | Kardemomme | |
1/2 tsk. | Stødt nellike | |
1/2 tsk. | Stødt muskatnød |
Sådan gør du:
Mælk og øl blandes og sættes til side.
Bland alle de tørre ingredienser undtagen sukker ogsæt til side.
Bland mælk/øl med æg og sukkerog bland derefter mandel/vanilje ekstrakt i og græskar pureen.
Bland til sidst de tørre ingredienser i og rør indtil dejen har samlet sig.
Bages i 20 minutter ved 175 grader.
Pynt derefter med glasur.
Tip:
Græskar purre kan laves ud af et hokkaido græskar. Rens græskaret for kerner og skær den i mindre stykker, disse stykker bages derefter i ovnen indtil frugtkødet er blevet blødt – ligesom en bagt kartoffel.
Tag derefter græskar stykkerne ud af ovnen og lad dem afkøle lidt inden du fjerner frugtkødet fra skallen. Kernerne kan du rense og riste i ovnen efterfølgende.