Denne dejlige fastelavnsbolle er glutenfri og laktosefri 🙂 Og det er rent guf!
Ca. 10 stk.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 220 grader. Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Sluk for varmen og tag gryden af varmen. Tilsæt melet. Rør grundigt. Kom gryden tilbage på den lune (men slukkede) kogeplade og rør videre. Dejen skal slippe gryden og samle sig om piskeriset. Når dejen har et blankt udseende tilsættes æg – et ad gangen! Der piskes godt mellem hvert æg og vær’ især forsigtig med det sidste æg. Dejen vil tykne mere for hvert æg der tilsættes. Kom dejen på en bageplade i små klatter (der er ca. nok til 10 vandbakkelser). Brug to skeer eller en sprøjtepose. Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 25 minutter. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen de første 20 minutter – da vandbakkelserne så vil falde sammen og blive flade. Afkøl vandbakkelserne på en rist inden du skærer dem over og fylder dem med dit yndlingsfyld. Pynt med glasur og fx frysetørret frugt. Velbekomme 🙂
Helle
Hvor får man fat i den universalmel? 🙂
Rene Jensen
Hej Helle
Du kan købe den hos Allergikost.com.
Her er et link.
https://allergikost.com/shop/tjois-basis-melmix-1036p.html