Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Del denne opskrift
Fastelavnsboller
Allerginyt.dk – Fastelavnsboller med produkter fra Allergikost.com

Fastelavnsboller

9 store eller 16 små

Ingredienser:

225 g Jyttemel original (ALMEL1542)

2 dl vand

½ tsk. salt

200 g smør eller margarine til udrulning.

Fyld: kagecreme og syltetøj eller remonce.

Remonce:

100 g sukker

100 g marcipan

100 g smør eller margarine.

Fremgangsmåde:

Rør mel, vand og salt sammen.

Rør kun lige til det er samlet. Hæld dejen ud på et bord med mel og rul det ud i en firkant ca. 60 x 60 cm.

Tag det kolde fedtstof og en ostehøvl. Det allerbedste er en gammedags ostehøvl, sådan en af metal med et hul i midten (jeg havde ikke en).

Høvl skiver af fedtstof og læg det på 1/3 af dejen. Fold derefter den fedtstofbelagte del ind mod midten og fold derefter den resterende tredjedel ovenpå.

Fold dejen sammen på den anden led, så du har en kvardrat.

Læg dejen i køleskabet i 15 min.

Tag dejen ud af køleskabet og rul dejen ud, ca. 20 x 60 cm. Fold dejen sammen så du igen har en kvadrat og læg dejen i køleskabet 15 min.

Gentag processen endnu 2 gange.

Rul nu dejen ud til en firkant ca. 50 x 50 cm og skær den ud i kvardrater.

Læg en skefuld fyld på midten og saml dejen omkring. Sæt bollerne på pladen med samlingen nedad.

Bages ved 220° i 20-25 min. til de er gyldne.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *