Citrontærte med marengslåg

Denne opskrift er glutenfri 🙂

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
Tærtebunden:  
400 g.Tjois BasismelKØB HER
3 strøet tsk.Bagepulver 
120 g.Sukker 
1 knivspidsVaniljekorn 
200 g.Skyr Neutral 
6 spsk.Raspolie 
1Æg 
6 spsk.Mælk 
   
Citroncreme:  
4 spsk.Maizena 
2,5 dl.Vand 
1 dl.Friskpresset citronsaft 
100 g.Sukker 
2Pasteuriserede æggeblommer 
50 g.Smør i små tern 
   
Marengs:  
3Pasteuriserede æggeblommer 
100 g.Flormelis 

Sådan gør du:

Tærtebunden: Alle ingredienser blandes i en skål og røres godt sammen. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform. Prik huller i dejen med en gaffel. Bag den ved 180 grader i ca. 40-50 minutter. Tærtebunden skal være gylden men ikke mørk.

Citroncreme: I en gryde piskes maizena sammen med vand. Sukker og citronsaft piskes herefter i. Varm blandingen op og rør godt i den mens den tykner. Tag gryden af varmen og rør æggeblommer og smørtern i cremen. Afkøl.

Marengs: Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose.

Når tærten er bagt fordeles citroncremen på tærtebunden. Sæt små toppe af marengs ovenpå citroncremen og kom tærten tilbage i ovnen (på grill-varme). Hold godt øje med ovnen nu! Så snart marengsen begynder at tage farve, er tærten færdig – og det går stærkt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.