Denne opskrift er glutenfri 🙂
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
Tærtebunden: | ||
400 g. | Tjois Basismel | KØB HER |
3 strøet tsk. | Bagepulver | |
120 g. | Sukker | |
1 knivspids | Vaniljekorn | |
200 g. | Skyr Neutral | |
6 spsk. | Raspolie | |
1 | Æg | |
6 spsk. | Mælk | |
Citroncreme: | ||
4 spsk. | Maizena | |
2,5 dl. | Vand | |
1 dl. | Friskpresset citronsaft | |
100 g. | Sukker | |
2 | Pasteuriserede æggeblommer | |
50 g. | Smør i små tern | |
Marengs: | ||
3 | Pasteuriserede æggehvider | |
100 g. | Flormelis |
Sådan gør du:
Tærtebunden: Alle ingredienser blandes i en skål og røres godt sammen. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform. Prik huller i dejen med en gaffel. Bag den ved 180 grader i ca. 40-50 minutter. Tærtebunden skal være gylden men ikke mørk.
Citroncreme: I en gryde piskes maizena sammen med vand. Sukker og citronsaft piskes herefter i. Varm blandingen op og rør godt i den mens den tykner. Tag gryden af varmen og rør æggeblommer og smørtern i cremen. Afkøl.
Marengs: Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose.
Når tærten er bagt fordeles citroncremen på tærtebunden. Sæt små toppe af marengs ovenpå citroncremen og kom tærten tilbage i ovnen (på grill-varme). Hold godt øje med ovnen nu! Så snart marengsen begynder at tage farve, er tærten færdig – og det går stærkt 🙂
Anette
Tænker, at marengsen skal laves med æggehvider og ikke æggeblommer 🙂
Allergikost
Hej Anette
Tak for det. Det er nu rettet 🙂