Påskekage – lavprotein
Til 1 lille tærteforme. Hele portionen inkl. salsa indeholder ca. 98 mg phenylalanin og 4,7 g protein.
Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
100 g. | Blødt smør | |
1,5 dl. | Rørsukker | |
1 tsk. | Vaniljesukker | |
20 g. | Ægerstatning (+80 g vand) | KØB HER |
0,5 dl. | LP-drik | KØB HER |
1/4 g. | Safran (alternativt kan gul frugtfarve bruges) | |
100 g. | Lys Basismel | KØB HER |
1 tsk. | Bagepulver | |
Skal | fra en usprøjtet appelsin | |
Salsa: | ||
1 | Lille ananas | |
3 | Passionsfrugter | |
2 dl. | Creme fraiche | KØB HER |
3 spsk. | Farin | |
1-2 tsk. | Knust rosenpeber |
Sådan gør du:
Smør formene og drys dem med glutenfri rasp.
Rør fedtstof, vaniljesukker og sukker luftigt. Tilsæt æggene, et af gangen. Rør godt mellem hvert æg. Bland nu de tørre ingredienser i skiftevis med mælken.
Hæld dejen op i formene og bag den nederst i ovnen ca. 45 min.
Fremgangsmåde salsa:
Skræl ananassen og skær den i små tern. Halver passionsfrugterne og skrab frugtmassen ud.
Kom frugterne op i en skål og vend creme fraichen i. Tilsæt nu farin og rosenpeber.