Du skal bruge:
200 g | TJOIS Basis Melmix | KØB HER |
100 g | Mælkefri smør | |
125 g | Sukker | |
20g +80 ml | Ægerstatning + vand | KØB HER |
1 dl | Dadelsirup | KØB HER |
2 tsk | Kanel | |
1 tsk | Kardemomme | |
1 tsk | Vaniljesukker | |
1½ tsk | Bagepulver | |
2 dl | Mandelmælk | |
Creamy Sheese | fyld: | |
300 g | Creamy Sheese | KØB HER |
75 g | Flormelis | |
1 tsk | Finrevet citronskal | |
1 spsk | Citron saft | |
Ganach til pynt: | ||
2 dl | Piskecreme | KØB HER |
200 g | Mørk chokolade | KØB HER |
25 g | Mælkefri smør |
Sådan gør du:
Bundene: Pisk smør og sukker sammen, til det smuldre. Kom den sammen piskede ægerstatning i og pisk det hele godt, til blandingen er let og luftig. Vend dadel sirup i.
Bland mel, kanel, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mandelmælken. hæld dejen i en smurt springform ca 22 cm i diameter.
Bag kagen midt i ovnen ca 50 min ved 175 grader, læk evt et stykke bagepapir over efter ½ min, så kagen ikke bliver for mørk. Tjek om kagen er bagt nok ved at stikke en kødnål i og se om der hænger dej på, hvis ja så bag kagen 10 minutter mere og tjek igen.
Når kagen er afkølet flækkes den i 3 bunde.
Creamy Sheese fyld:
Kom Creamy Sheese i en skål sammen med flormelis, citron skal og citron saft og rør rigtig godt, gerne 5-7 minutter. Del fyldet i 2 llige store dele, og læg kagebunde og fyld sammen lagvis.
Stil kagen i køleskabet i ca 1 time. Imens laves Chokolade ganache til pynt.
Ganache til pynt:
Hak chokoladen i mindre stykker og varm den sammen med, piskecreme og smør i en gryde. Rør indtil alt chokoladen er helt smeltet. Stilles på køl. Når den er helt kold piskes den til en luftig creme. Ganachen kommes i en sprøjtepose med stjerne tyl og der sprøjtes nu små toppe, øverst på kagen.