Sandwichbrød

26 stk.

Opskrift udviklet af sundhedsrådgiver Pia Harritz

Du skal bruge:

10 dlLunken vand 
50 gØkologisk gær 
2 tsk.ahornsirup 
2 tsk.eddike 
1 tsk.bagepulver 
2 tsk.fint havsalt 
50 gFiber HUSK ( den gule) 
100 gTJOIS TapiokastivelseKøb her
100 gTJOIS BoghvedemelKøb her
65 gTJOIS KikærtemelKøb her
60 gQionoamel 
150 gTJOIS  MajsmelKøb her
200 gFuldkorns Rismel 

Der er mange forskellige bagemetoder, når det gælder glutenfrit brød. Jeg har her ladet mig inspirere af Betine Munks metode.

Fremgangsmåde:

Vand, gær og sirup blandes sammen.

Bland alle de tørre ingredienser sammen.

Tilsæt eddike til væsken før du blander de tørre ingredienser i.

Dejen røres på maskine i 5-8 minutter ved høj hastighed.

Dejen hældes ud på bagepapir. Det virker bedst hvis du både har lidt olie på bagepapiret og oven på dejen, så kan du rulle dejen ud med kagerulle eller trykke den let, til den ca. fylder bagepapiret.
Lad dejen hvile under viskestykke i 1 time.

Dejen deles i grove stykker og fordeles på 2 plader inden bagning.

Bages i forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 20-35 minutter – afhængig af din ovn, så hold øje 🙂
Lad dem afkøle minimum 30 minutter.


 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *