Brunsviger- Glutenfri

Du skal bruge:

500-550 g TJOIS Basismel Køb her
50 g sukker  
½ tsk salt  
50 g gær  
50 g margarine  
4 dl mandelmælk  
2 æg  
2 tsk Guargummi  Køb her
1-1½ tsk kardemomme  

Fyld:

500 g brun farin  
250 g margarine  
1 spsk. sukker  
50 g gær  
1 spsk. Tjois Basismel Køb her

Fremgangsmåde:

Smulder gæren i en skål, tilsæt sukker og rør rundt.

Smelt margarine og kom mandelmælken i, husk det må kun være lunken.

Hæld nu margarine/mandelmælk blandingen over gæren, og rør godt.

Tilsæt æg, kardemomme, guarmummi og salt. Melen tilsættes og der røres godt, gerne på maskine i 6-8 minutter. Dejen skal være så blød at den kan fordeles i formen med en dejskraber.

Kom dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og fordel dejen helt ud til kanterne, og stil dejen til hævning, tildækket 30-45 minutter.

Fyld:

Halvdelen af den brune farin blandes med 1 spsk. sukker og 1 spsk basismel i en skål.

I en anden skål blandes den anden halvdel af den brune farin med 250 g margarine, gerne flydende. Ellers kan margarinen gøres blød ca 20 sekunder i en mikroovn.

Den flydende del af fyldet fordeles ud overkagen. Herefter dryssess den tørre farinblanding ud ovenpå den flydende masse og der laves “huller” ned i dejen med en finger.

Brunsvigeren efterhæver i ca 20 minutter.

Bages i 200 grader forvarmet oven i ca 14 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *