Fyld:
500 g | brun farin | |
250 g | margarine | |
1 spsk. | sukker | |
50 g | gær | |
1 spsk. | Tjois Basismel | Køb her |
Fremgangsmåde:
Smulder gæren i en skål, tilsæt sukker og rør rundt.
Smelt margarine og kom mandelmælken i, husk det må kun være lunken.
Hæld nu margarine/mandelmælk blandingen over gæren, og rør godt.
Tilsæt æg, kardemomme, guarmummi og salt. Melen tilsættes og der røres godt, gerne på maskine i 6-8 minutter. Dejen skal være så blød at den kan fordeles i formen med en dejskraber.
Kom dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og fordel dejen helt ud til kanterne, og stil dejen til hævning, tildækket 30-45 minutter.
Fyld:
Halvdelen af den brune farin blandes med 1 spsk. sukker og 1 spsk basismel i en skål.
I en anden skål blandes den anden halvdel af den brune farin med 250 g margarine, gerne flydende. Ellers kan margarinen gøres blød ca 20 sekunder i en mikroovn.
Den flydende del af fyldet fordeles ud overkagen. Herefter dryssess den tørre farinblanding ud ovenpå den flydende masse og der laves “huller” ned i dejen med en finger.
Brunsvigeren efterhæver i ca 20 minutter.
Bages i 200 grader forvarmet oven i ca 14 minutter.
Thea
Hej 🙂
Er det muligt at undlade Guargummi (i denne opskrift, men også i de resterende, hvor det indgår) eller måske anvende noget andet som erstatning?
På forhånd tusind tak!
Bedste hilsner
Thea
Gurli
Du kan godt undlade guargummi i de fleste af opskrifterne, men jeg vil ikke anbefale det. Guargummi hjæper med at holde på det bagte, så det ikke smuldre og f.s.v. angår småkager, at de ikke smuldrer.
Jeg kender ikke noget afprøvet alternativ, desværre.
Guargummi kan købes i Meny, Spar, SuperBrugsen, Kvickly og Løvbjerg. Har de det ikke hjemme, har de mulighed for at skaffe det. Du kan selvfølgelig også købe det på vores hjemmeside – allergikost.
God fornøjelse