Mælke- og glutenfri jordbærtærte, der kan laves vegansk. Perfekt at byde gæster på til kaffe eller dessert – de vil aldrig gætte den er vegansk/freefrom 🙂
Creme
3 dl | Piskecreme | Køb her |
½ tsk. | citronskal | |
1 spsk. | vaniljesukker | |
en smule | citronsaft |
Du skal bruge:
400 g | friske Jordbær | |
100 g | mælkefri mørk chokolade | Køb her |
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader og beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør siderne med plantemargarine.
Pisk margarine og sukker sammen til der ikke er store klumper i.
Tilsæt ægerstatning/æg langsomt og vend derefter melet i.
Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i ca. 1 time. Kagebunden er færdig når den er gylden på hele overfladen. Den vil være blød, men sætter sig, når den afkøles.
Lad kagebunden køle helt af (evt. i køleskab) til den er helt kold.
Når kagebunden er kold, smeltes chokoladen og hældes over kagen. Lad chokoladen køle til den er helt størknet.
Pisk piskecremen med vanille, sukker og citronskal. Smag evt. til med citronsaft. Fordel cremen forsigtigt over kagen.
Skær jordbærene i skiver på langs eller halvér dem og pynt kagen.
Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed med speciale i fødevarer.