Syndig mælke- og glutenfri jordbærtærte (også vegansk)

Mælke- og glutenfri jordbærtærte, der kan laves vegansk. Perfekt at byde gæster på til kaffe eller dessert – de vil aldrig gætte den er vegansk/freefrom 🙂

Du skal bruge:

Bund
200 gglutenfri marcipanrevet
200 gsukker 
50 gTJOIS basis melmixKøb her
30 gægerstatningKøb her
120 mlvandtil at piske i ægerstatningen ELLER
3æg 
200 gplantemargarine 
Creme
3 dlPiskecremeKøb her
½ tsk.citronskal 
1 spsk.vaniljesukker 
en smulecitronsaft 

Du skal bruge:

400 gfriske Jordbær 
100 gmælkefri mørk chokoladeKøb her

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader og beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør siderne med plantemargarine.

Pisk margarine og sukker sammen til der ikke er store klumper i.

Tilsæt ægerstatning/æg  langsomt og vend derefter melet i.

Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i ca. 1 time. Kagebunden er færdig når den er gylden på hele overfladen. Den vil være blød, men sætter sig, når den afkøles.

Lad kagebunden køle helt af (evt. i køleskab) til den er helt kold.

Når kagebunden er kold, smeltes chokoladen og hældes over kagen. Lad chokoladen køle til den er helt størknet.

Pisk piskecremen med vanille, sukker og citronskal. Smag evt. til med citronsaft. Fordel cremen forsigtigt over kagen.

Skær jordbærene i skiver på langs eller halvér dem og pynt kagen.

Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed med speciale i fødevarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *