Syndig laktose- og glutenfri jordbærtærte i vegansk udgave

Del denne opskrift

Laktose- og glutenfri jordbærtærte, der kan laves vegansk. Perfekt at byde gæster på til kaffe eller dessert – de vil aldrig gætte den er vegansk eller freefrom 🙂

Ingredienser:

Bund:

    • 200 g revet glutenfri marcipan 
    • 200 g sukker
    • 50 g Tjois basismel (ALMEL1575)
    • 30g ægerstatning (ALDIV2080) pisket op med 120ml vand (eller 3 æg)
    • 200g  plantemargarine

Creme:

    • 3 dl flødeerstatning (ALMIL1728)
    • ½ tsk. citronskal
    • 1 spsk. vaniljesukker
    • En smule citronsaft

Tilbehør/pynt:

    • Ca. 400g friske jordbær
    • Ca. 100 g laktosefri mørk chokolade 

Sådan gør du:

    • Tænd ovnen på 175 grader og beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør siderne med plantemargarine.
    • Pisk margarine og sukker sammen til der ikke er store klumper i.
    • Tilsæt ægerstatning/æg  langsomt og vend derefter melet i.
    • Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i ca. 1 time. Kagebunden er færdig når den er gylden på hele overfladen. Den vil være blød, men sætter sig, når den afkøles.
    • Lad kagebunden køle helt af (evt. i køleskab) til den er helt kold.
    • Når kagebunden er kold, smeltes chokoladen og hældes over kagen. Lad chokoladen køle til den er helt størknet.
    • Pisk flødeerstatningen med vanille, sukker og citronskal. Smag evt. til med citronsaft. Fordel cremen forsigtigt over kagen.
    • Skær jordbærene i skiver på langs eller halvér dem og pynt kagen.

 

Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed med speciale i fødevarer.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *