Glutenfri tarteletter med vegansk fyld af asparges og butter beans.

Tartelleter (ca. 8 stk.):

Lækre veganske og glutenfri tarteletter med fyld af asparges og butter beans. Skønt alternativ til klassikeren.

Du skal bruge:

200 gplatemargarine 
200 gTJOIS basis melmixKøb her
20 gHUSKden gule
75 gTJOIS majsmelKøb her
12 gægerstatningKøb her
120 mlvandtil at piske i ægerstatning ELLER
3æg 
40 mlmadlavningscreme 
2 stk.salt 
1 tsk.GuargummiKøb her

Sådan gør du:

Den glutenfri mel, HUSK og salt røres sammen med kold margarine i røremaskine 15 min (har du ikke noget imod styrketræning, kan det også gøres i hånden 😉 ).

Ægerstatning og madlavningscreme tilsættes – rør 10 min.

Dejen stilles herefter på køl i 2 timer.

Spred majsmel på bordet og del dejen i 8 og rul 8 cirkler ud (brug evt. hænder til at “trykke” dem flade frem for kagerulle, eller rul dem ud mellem 2 stykker bagepapir).

Pres tarteletterne i muffinsforme eller små ramekiner (sørg for at trykke dejen ud over bagsiden).

Bag ved 200grader i 15 min.

Vippes af formene og afkøles – kan holde sig 5-7 dage i kagedåse eller lign.

Fyld:

1 hakket løg

1 hakket fed hvidløg

1 stor gulerod i små tern

200g champignon i skiver

2 dåser asparges

1 dåse butter beans

50g frosne ærter

1 bundt hakket persille (Gem evt. lidt til at drysse på toppen som pynt)

1 tsk revet muskatnød

1 tsk salt

1 tsk peber

200ml kokosmælk

200ml madlavningscreme (ALMIL1727)

Sådan gør du:

  1. Kom olie i en gryde og svits løg, hvidløg, champignon og gulerødder til det er gyldent.
  2. Tilsæt asparges og butter beans og hæld madlavningscreme samt kokosmælk over – bring fyldet i kog og lad det koge under omrøring i et par minutter.
  3. Lad det simre i 20 min.
  4. Tilsæt ærter, persille samt muskatnød og rør rundt et par minutter.
  5. Smages til med salt og peber.

Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *