Tartelleter (ca. 8 stk.):
Lækre veganske og glutenfri tarteletter med fyld af asparges og butter beans. Skønt alternativ til klassikeren.
Sådan gør du:
Den glutenfri mel, HUSK og salt røres sammen med kold margarine i røremaskine 15 min (har du ikke noget imod styrketræning, kan det også gøres i hånden 😉 ).
Ægerstatning og madlavningscreme tilsættes – rør 10 min.
Dejen stilles herefter på køl i 2 timer.
Spred majsmel på bordet og del dejen i 8 og rul 8 cirkler ud (brug evt. hænder til at “trykke” dem flade frem for kagerulle, eller rul dem ud mellem 2 stykker bagepapir).
Pres tarteletterne i muffinsforme eller små ramekiner (sørg for at trykke dejen ud over bagsiden).
Bag ved 200grader i 15 min.
Vippes af formene og afkøles – kan holde sig 5-7 dage i kagedåse eller lign.
Fyld:
1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
1 stor gulerod i små tern
200g champignon i skiver
2 dåser asparges
1 dåse butter beans
50g frosne ærter
1 bundt hakket persille (Gem evt. lidt til at drysse på toppen som pynt)
1 tsk revet muskatnød
1 tsk salt
1 tsk peber
200ml kokosmælk
200ml madlavningscreme (ALMIL1727)
Sådan gør du:
- Kom olie i en gryde og svits løg, hvidløg, champignon og gulerødder til det er gyldent.
- Tilsæt asparges og butter beans og hæld madlavningscreme samt kokosmælk over – bring fyldet i kog og lad det koge under omrøring i et par minutter.
- Lad det simre i 20 min.
- Tilsæt ærter, persille samt muskatnød og rør rundt et par minutter.
- Smages til med salt og peber.
Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed.