Opskrift på glutenfri kagemand fri for laktose, som kan laves vegansk.
Remonce:
100 g | brun farin | |
100 g | plantemargarine | |
1 tsk. | kanel | |
50 g | marcipan | revet |
Sådan gør du:
Tip: Dejen må ikke være for fast (blødere end franskbrødsdej). Efterhæve-tiden er vigtig for at få den luftig.
Bland alle tørre ingrdienser og tilsæt derefter smeltet margarine, ægerstatning/æg og mandelmælk. Ælt dejen grundigt til den er glat og ensartet – for det bedste resultat må den meget gerne køre i røremaskine 15 minutter.
Lad dejen hvile, tildækket og lunt, i ca. 35 min.
Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en blød masse.
Form dejen i “kropsdele” efter eget ønske om udseende (fugt evt. hænder for at dejen ikke klistre fast)
Kom remoncen over og lad brunsvigeren efterhæve lunt i ca. 45-60 min.
Prik “huller” rundt i dejen så remoncen kan løbe derned.
Bag ved 220°C (varmluft 200°C) midt i ovnen i ca. 15 min. Pas på den ikke får for meget.
Pynt med slik og/eller glasur efter eget ønske.
Bedst lige når den er bagt.