Vegansk gluten- og laktosefri kage-menneske

Opskrift på glutenfri kagemand fri for laktose, som kan laves vegansk.

Du skal bruge:

325 gTJOIS basis melmixKØB HER
10 gtørgær 
1 spsk.HUSK 
2,5 dlmandelmælk 
30 gsukker 
30 gplantemargarine 
½ tsk.salt 
½ tsk.kardemomme 
æg ellerhvis den ikke ønskes vegansk
3 gægerstatningKØB HER
30 mlvandtil at piske i ægerstatningen

Remonce:

100 gbrun farin 
100 gplantemargarine 
1 tsk.kanel 
50 gmarcipanrevet

Sådan gør du:

Tip: Dejen må ikke være for fast (blødere end franskbrødsdej). Efterhæve-tiden er vigtig for at få den luftig.

Bland alle tørre ingrdienser og tilsæt derefter smeltet margarine, ægerstatning/æg og mandelmælk. Ælt dejen grundigt til den er glat og ensartet –  for det bedste resultat må den  meget gerne køre i røremaskine 15 minutter.

Lad dejen hvile, tildækket og lunt, i ca. 35 min.

Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en blød masse.

Form dejen i “kropsdele” efter eget ønske om udseende (fugt evt. hænder for at dejen ikke klistre fast)

Kom remoncen over og lad brunsvigeren efterhæve lunt i ca. 45-60 min.

Prik “huller” rundt i dejen så remoncen kan løbe derned.

Bag ved  220°C (varmluft 200°C) midt i ovnen i ca. 15 min. Pas på den ikke får for meget.

Pynt med slik og/eller glasur efter eget ønske.

Bedst lige når den er bagt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *