Glutenfrie, mælkefrie og eventuelt veganske. Ca. 18 stk.
Antal | Ingrediens | Produktlink |
125 g | smør eller vegansk margarine | |
100 g | mørk muscovadosukker eller mørk farin | |
50 g | sukker | |
1 | æg eller ægerstatning | No egg |
2 tsk. | vaniljesukker | |
175 g | mandelmel eller hasselnøddemel (jeg brugte ½ af hver.) | |
150 g | glutenfri havregryn | TJOIS havregryn |
½ tsk. | salt | |
½ tsk. | bagepulver | |
1 tsk. | kanel | |
100 g | hakket chokolade. Jeg brugte vegansk chokolade | Køb det her |
Sådan gør du:
Pisk det bløde smør og sukker sammen.
Tilsæt æg eller ægerstatning og pisk til dejen er jævn.
Nu tilsættes de øvrige ingredienser – chokoladen og dejen piskes godt igennem.
Til sidst vendes den hakkede chokolade i.
Sæt dejen i køleskabet ½-1 time.
Form dejen til 18 cookies som sættes på to bageplader med bagepapir.
Bages ved 175 grader i 20-25 minutter.
Opbevares i tætsluttende beholder.
Tip! Prøv også at bruge hvid chokolade, mørk chokolade, tørrede tranebær, lakridsstykker eller…