(1) Risengrød – (2) Ris á L´amande

Del denne opskrift

(1) Risengrød
Ingredienser:
3 dl vand
180 g grødris
1 liter (5 stk) madlavningscreme ALMIL1727
½ tsk. groft salt
Kanelsukker til servering og evt. en klat FRI margarine
Fremgangsmåde:
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt madlavningscreme og bring det i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Herefter lægges der låg på og risene koger videre. Rør ofte i grøden. Den brænder dog ikke nemt på, som almindelig risengrød. Kog grøden til den har den ønskede konsistens – ca. en time i alt. Tilsæt til sidst salt og smag til. Server med kanelsukker og evt. lidt FRI margarine.

(2) Ris à l’amande
Ingredienser:
½ portion kold risengrød
75 g sukker
2 stang vanilje
1 brik Piskecreme ALMIL1728
25-50 g smuttede, hakkede mandler
Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Mos kornene ud med sukkeret. Den kolde risengrød røres nu med vaniljesukkeret, til der ingen klumper er. Piskecremen piskes stiv og vendes direkte i risengrøden sammen med mandlerne.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *