Til risengrød skal du bruge:
3 dl | vand | |
180 g | grødris | |
1 l / 5 stk. | Madlavningscreme | Køb her |
½ tsk. | groft salt | |
kanelsukker | til servering | |
10 g | plante smør | til servering |
Sådan gør du:
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt madlavningscreme og bring det i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Herefter lægges der låg på og risene koger videre. Rør ofte i grøden. Den brænder dog ikke nemt på, som almindelig risengrød. Kog grøden til den har den ønskede konsistens – ca. en time i alt. Tilsæt til sidst salt og smag til. Server med kanelsukker og evt. lidt FRI margarine.
Til ris á l’amande skal du bruge:
½ portion | kold risengrød | |
75 g | sukker | |
200 ml/ 1 stk. | Madlavningscreme | Køb her |
2 stk. | vanilje stænger | |
25-50 g | mandler | smuttede og hakkede |
Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Mos kornene ud med sukkeret. Den kolde risengrød røres nu med vaniljesukkeret, til der ingen klumper er. Piskecremen piskes stiv og vendes direkte i risengrøden sammen med mandlerne.