Allerginyt.dk
  • Facebook
  • Instagram
  • Forsiden
  • Cøliaki
  • Hvedeallergi
  • Mælkeallergi og laktoseintolerance
  • Low FODMAP diæt
  • Øvrige allergier
    • PKU
  • Begræns dit madspild – inspiration
  • Om allerginyt.dk
  • Køb dine specialvarer her
  • Privatlivspolitik
Search the site...
Home» Allergiopskrifter » Jul » Brunkager Ca. 60 stk

Brunkager Ca. 60 stk

0
Share

print

Ingredienser:
125 g smør
100 g sukker
100 g mørk sirup
1 tsk. potaske (calcium carbonate)
2 tsk. koldt vand
½ tsk. kardemomme
½ tsk. ingefær
½ tsk. nelliker
1½ tsk. kanel
25 g orangeskal, hakket (kan udelades)
25 g sukat, hakket (kan udelades)
25 g mandler, hakkede
200 g Tjois Basismel ALMEL1575
½ tsk. guargum ALDIV2006
Fremgangsmåde:
Varm smør, sukker og sirup op til kogepunktet og tag gryden af varmen.
Bland potasken med koldt vand og hæld det i den varme sukkermasse under omrøring.
Lad massen afkøle til den er lunken. Tilsæt nu de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen.
Form dejen til to lange pølser ca. 5 cm i diameter og læg dem i køleskabet, gerne et par dage.
Skær i tynde skiver og bag kagerne 6‐7 min. ved 200°.

Share

Leave a Reply Cancel reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier

Tags

fit living glutenfri hvedefri laktosefri lavprotein lowFODMAP mælkefri protein uden nødder uden peanuts uden soja uden tilsat sukker vegan vegetar ægfri

Følg os på Instagram

Indlæs mere...
(c) 2012-2018 Allergikost A/S