Brunkager Ca. 60 stk

Del denne opskrift

Ingredienser:
125 g smør
100 g sukker
100 g mørk sirup
1 tsk. potaske (calcium carbonate)
2 tsk. koldt vand
½ tsk. kardemomme
½ tsk. ingefær
½ tsk. nelliker
1½ tsk. kanel
25 g orangeskal, hakket (kan udelades)
25 g sukat, hakket (kan udelades)
25 g mandler, hakkede
200 g Tjois Basismel ALMEL1575
½ tsk. guargum ALDIV2006
Fremgangsmåde:
Varm smør, sukker og sirup op til kogepunktet og tag gryden af varmen.
Bland potasken med koldt vand og hæld det i den varme sukkermasse under omrøring.
Lad massen afkøle til den er lunken. Tilsæt nu de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen.
Form dejen til to lange pølser ca. 5 cm i diameter og læg dem i køleskabet, gerne et par dage.
Skær i tynde skiver og bag kagerne 6‐7 min. ved 200°.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *