Rugbrødslagkage – nok til 5 små lagkager eller en stor!
Sådan gør du:
Rugbrødet finddeles til smuldr i en foodprocessor, som alternativ kan dette gøres mellem fingrene, så fint som muligt, heri tilsættes kakao.
I en seperat skål piskes æg og sukker i 5 min. til en tyk æggesnaps. Rugbrøds-kakao-smulderet vendes i æggesnapsen, og kommes i en springform beklædt med bagepapir. Bunden bages nu i 30-35 min., indtil der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en kødnål/strikkepind. Når bunden er færdigbagt, køles den af i formen. Når kagen er kold, stilles den ydeligere en time på køl.
Fyld:
Hvis du laver en stor lagkage, flækkes bunden på midten. Hvis man vil lave flere små, udstikkes små runde bunde, som ligeledes flækkes på midten.
Kagen ligges sammen med et lag piskecreme og solbærmarmelade. Toppes med lidt piskecreme og lidt revet mælkefri chokolade.
Denne opskrift er udarbejdet af Julie Jørgensen