Rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage – nok til 5 små lagkager eller en stor!

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
150 g.RugbrødKØB HER
45 g.Usødet kakao 
5Æg 
100 g.Brun farin 
100 g.Sukker 

Fyld:

Antal Ingrediens Produktlink
200 ml. Piskecreme KØB HER
Solbærmarmelade
Mælkefri mælkechokolade KØB HER

Sådan gør du:

Rugbrødet finddeles til smuldr i en foodprocessor, som alternativ kan dette gøres mellem fingrene, så fint som muligt, heri tilsættes kakao.

I en seperat skål piskes æg og sukker i 5 min. til en tyk æggesnaps. Rugbrøds-kakao-smulderet vendes i æggesnapsen, og kommes i en springform beklædt med bagepapir. Bunden bages nu i 30-35 min., indtil der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en kødnål/strikkepind. Når bunden er færdigbagt, køles den af i formen. Når kagen er kold, stilles den ydeligere en time på køl.

Fyld:

Hvis du laver en stor lagkage, flækkes bunden på midten. Hvis man vil lave flere små, udstikkes små runde bunde, som ligeledes flækkes på midten.

Kagen ligges sammen med et lag piskecreme og solbærmarmelade. Toppes med lidt piskecreme og lidt revet mælkefri chokolade.

 Denne opskrift er udarbejdet af Julie Jørgensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *