Norske Klejner

Del denne opskrift

Ingredienser:
1½ dl vand
50 g gær
2 æg
100 g mælkefri margarine
100 g sukker
1 tsk. kardemomme
Revet skal af 1 økologisk lime
400 g Tjois basismel ALMEL1575
1 tsk. Tjois guargum ALDIV2006
Pynt: Glasur af flormelis, vand og eventuelt frugtfarve.
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt igennem.
Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i en time.
Rul dejen ud og del dejen i 10 aflange stykker. Skær et hul i midten af stykket og vend den ene ende igennem.
Kog klejnerne i varm olie, palmin eller friturefedt og læg dem på fedtsugende papir.
Pynt dem med glasur af flormelis og vand samt frugtfarve, hvis du er til farvet glasur.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *