Koldhævede glutenfri boller med spinat

10-12 boller

Opskrift på lækre koldhævede glutenfri boller med spinat. Perfekt når morgenbrødet gerne må være nemt eller som en sund bolle i madpakken. 

Opskriften er fryseegnet. Tip: Pak eventuelt bollerne  i “portionsposer”, der passer til dig/din familie, og tag en pose op om aftenen, så du kan lune bollerne til morgenmad eller give dem med i madpakken. 

Du skal bruge:

25 ggær 
6 dlvand 
1½ tsk.salt 
1 spsk.honning 
½ dlrapsolie 
½ dlhampefrø 
½ dlchiafrø 
2 dlGlutenfri havregrynKØB HER
30 gHUSKden gule
50 gmajsmelKØB HER
100 gboghvedemelKØB HER
50 gKikærtemelKØB HER
1 håndfludfrisk spinat 

Sådan gør du:

Blend spinat, vand, salt, olie samt honning og hæld massen i en skål.

Rør gæren ud i massen.

Tilsæt de tørre ingredienser.

Dejen røres/æltes grundigt i ca. 10 minutter, hvorefter dejen stilles på køl natten over eller mindst 6 timer.

Brug en ske til at lægge 10-12 boller på en bageplade – Tip: kan pensles med kaffe, for at give en mere gylden overflade eller kokosolie for en sprød overflade.

Drys evt. med chia eller hampefrø.

Bages i 10-15 min ved 220grader

Tip: Prøv eventuelt at erstatte spinat med 75 g revet gulerod eller squash og da behøves massen ikke blendes. 

Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed med speciale i fødevarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *