Sådan gør du:
Varm mælk og margarine til 37 grader.
Opløs gæren i lidt af væsken.
Tilsæt resten af væsken. Bland salt, sukker og kardemomme i.
Ælt melmixen i, men gem ca. ½ dl til udrulningen.
Ælt dejen kraftigt i røremaskine i ca. 10 minutter.
Dæk skålen med plastfolie og lad dejen hæve i 30 minutter.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og arbejd den sammen.
Del den i tre dele, som rulles til stænger.
Forsøg at lav dem uden sprækker og arbejd med let hånd.
Læg stængerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under plastfolie i ca. 30-45 minutter. Opvarm ovnen til 225 grader. Bages midt i ovnen 15-20 mintter eller til stængerne er gyldne og føles lette. Lad stænderne køle under viskestykke.
Til skorper: Skær stængerne ud i 2 – 2,5 cm brede skiver og del med en gaffel i under og overdel.
Læg skorpen med snitsiden opad og rist dem ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til de har taget farve. Lad skorperne eftertørre i ovnen med ovnlågen på klem på meget svag varme.
Opbevar skorperne i en tætsluttende boks på et tørt sted.