Kardemommeskorper

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
25 g.Gær 
2,5 dl.Mælk 
0,5 dl.Smeltet margarine 
0,25 tsk.Salt 
0,25 dl.Sukker 
1 tsk.Kardemomme 
500 g.TJOIS BasismelKØB HER
1Æg (Til pensling – kan udelades) 

Sådan gør du:

Varm mælk og margarine til 37 grader.

Opløs gæren i lidt af væsken.

Tilsæt resten af væsken. Bland salt, sukker og kardemomme i.

Ælt melmixen i, men gem ca. ½ dl til udrulningen.

Ælt dejen kraftigt i røremaskine i ca. 10 minutter.

Dæk skålen med plastfolie og lad dejen hæve i 30 minutter.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og arbejd den sammen.

Del den i tre dele, som rulles til stænger.

Forsøg at lav dem uden sprækker og arbejd med let hånd.

Læg stængerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under plastfolie i ca. 30-45 minutter. Opvarm ovnen til 225 grader. Bages midt i ovnen 15-20 mintter eller til stængerne er gyldne og føles lette. Lad stænderne køle under viskestykke.

Til skorper: Skær stængerne ud i 2 – 2,5 cm brede skiver og del med en gaffel i under og overdel.

Læg skorpen med snitsiden opad og rist dem ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til de har taget farve. Lad skorperne eftertørre i ovnen med ovnlågen på klem på meget svag varme.

Opbevar skorperne i en tætsluttende boks på et tørt sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *