Glutenfri Pizzasnegle

24 pizzasnegle.

Du skal bruge:

5 dl lunken vand
25 g gær
2 spsk. Fiber HUSK den gule
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg
½ dl olivenolie eller solsikkeolie
400 g TJOIS Glutenfri havregryn Køb her
400 g TJOIS Basis melmix Køb her
2 tsk. Guargummi Køb her

Fyld:

150 g revet ost
1 dåse Pizza sauce
Topping efter smag fx. skinketern eller pepperoni

Sådan gør du:

Rør gær og sukker ud i vand og tilsæt derefter HUSK. Pisk nu på maskine, indtil det bliver til en tyk gelémasse. Lad hvile i 10 minutter.

Bland nu Basis mel, Guargummi og havregryn i en skål.

Tilsæt salt, æg og olie til fibermassen, og rør det godt ind.

Tilsæt herefter melblandingen lidt ad gangen, det er vigtigt at der røres godt, og at melet bliver æltet godt ind før der tilsættes mere mel. Hvis dejen bliver for tæt så tilsæt evt lidt mere vand. Når hele melblandingen er tilsat æltes dejen på maskine ved god hastighed i 8-10 minutter.

Lad nu dejen hæve i 30 minutter.

Efter hævning rulles dejen ud, imellem to stykker bagepapir, smør evt bagepapiret med lidt olie eller vand, for at undgå at dejen klister til papiret. Dejen rulles til et stort rektangel, med en tykkelse på ca. ½ cm.

Smør pizza saucen ud over dejen og drys derefter med revet ost, og kom til sidst topping på. Rul nu dejen sammen over fyldet, som en roulade, og skær den så i passende stykker og læg dem på bagepapir på bagepladen, eller put dem i muffinsforme, husk at smøre formen med lidt olie.

Sæt pizzasneglene til hævning i 30 minutter. Efter hævning drysses der evt med lidt revet ost på toppen.

Pizzasneglene bages i forvarmet oven i ca. 15 minutter ved 225 grader varmluft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *