Glutenfri havrebrød

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
75 g.Glutenfri havregrynKØB HER
115 g.MajsmelKØB HER
100 g.Kartoffelmel 
60 g.BoghvedemelKØB HER
1 tsk.Glutenfri bagepulver 
1 tsk.Xanthangummi 
1 tsk.Sukrin sirup gold KØB HER
1 spak.Tørgær 
50 g.Usaltet smør, skåret i små stykker 
30 g.Blandede frø f.eks. sesam, solsikke, hørfrø 
1/2 tsk.Havsalt 

Sådan gør du:

Blend/hak havregryn i en foodprocesser. Sigt mel i en stor skål og tilsæt havre, bagepulver, guargum, melasse og gær. Nulr smør i blandingen indtil det ligner brødkrummer. Bland i frøene og krydr med salt. Tilsæt 400ml varmt vand og ælt til en del. Tildæk dejen og lad den hæve 1 time.

Forvarm ovnen til 200 ° C. Smør en brødform og hæld dejen i. Drys med frø eller glutenfri havre og lad brødet hæve yderligere 20 minutter. Bages i 45-50 minutter, indtil brødet er gyldent. Lad brødet afkøle inden det skæres i skiver. 

Opskriften er udlånt af Christine Bailey, Nairn’s Oatcakes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *