Glutenfri havrebrød

Opskriften er udlånt af Christine Bailey, Nairn’s Oatcakes.

Glutenfri havrebrød

Ingredienser:

75g glutenfri havregryn Køb her

115g rismel Køb her

100g kartoffelmel

60g boghvedemel Køb her

1tsk glutenfri bagepulver

1tsk xanthangummi

1tsk melasse

1 spsk tørgær

50g usaltet smør, skåret i små stykker

30g blandede frø fx sesam, solsikke, hørfrø

½ tsk havsalt

Fremgangsmåde:

Blend/hak havregryn i en foodprocesser. Sigt mel i en stor skål og tilsæt havre, bagepulver, guargum, melasse og gær. Nulr smør i blandingen indtil det ligner brødkrummer. Bland i frøene og krydr med salt. Tilsæt 400ml varmt vand og ælt til en del. Tildæk dejen og lad den hæve 1 time.

Forvarm ovnen til 200 ° C. Smør en brødform og hæld dejen i. Drys med frø eller glutenfri havre og lad brødet hæve yderligere 20 minutter. Bages i 45-50 minutter, indtil brødet er gyldent. Lad brødet afkøle inden det skæres i skiver.

print

Del denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *