Tolivio flutes – glutenfri flutes med tomat og oliven

Til 2 flutes

Vegansk, laktosefri og glutenfri flutes med oliven og soltørret tomat. Perfekt til suppe, salat, tzatziki, hummus – alt 🙂

Fryseegnet.

Du skal bruge:

25 ggær 
3 dlvand 
1 tsksalt 
250 gJyttemelKøb her
100 gKikærtemelKøb her
50 gTapiokastivelseKøb her
1 spsk.oliven olie 
3soltørrede tomaterhakkede
8olivenhakkede
1 spsk.soya, til penslingKøb her

Sådan gør du:

Gæren røres ud i vandet

Tilsæt olie, salt og det meste af det glutenfri mel.

Dejen røres i 5 min ( eller æltes rigtig godt) og deles i to lige store dele.

 De soltørrede tomater æltes ind i den ene dej og olivene i den anden.

Dejene stilles til at hæve i 35-40 min.

 Dejene rulles ud i ”pølser”, deles i 2 og snoes sammen til 2 flutes bestående af en “pølse” fra hver slags dej.

Stilles til efterhævning i 30 min.

Pensles eventuelt med soya, for at give det glutenfri flutes en gylden farve.

Varmes i ovnen ved 200⁰ i 15-20 minutter.

Tip: er du ikke til soltørrede tomater eller oliven, så tilsæt istedet 1 fed hvidløg til den ene del dej og en tsk tørret estragon/hakket frisk persille til den anden halvdel. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *