Tolivio flutes – glutenfri flutes med tomat og oliven

Del denne opskrift

Vegansk, laktosefri og glutenfri flutes med oliven og soltørret tomat. Perfekt til suppe, salat, tzatziki, hummus – alt 🙂

Fryseegnet.

Ingredienser til 2 flutes:

25 g gær

3 dl vand

1 tsk salt

250 g jyttemel fiberteff (ALMEL1543)

100 g kikærtemel (ALMEL1554)

50 g tapiokastivelse (ALMEL1532)

1 spsk olivenolie

3 hakkede soltørrede tomater

8 hakkede oliven

Evt. en smule soya til pensling

 

Sådan gør du:

  1. Gæren røres ud i vandet
  2. Tilsæt olie, salt og det meste af det glutenfri mel.
  3. Dejen røres i 5 min ( eller æltes rigtig godt) og deles i to lige store dele.
  4.  De soltørrede tomater æltes ind i den ene dej og olivene i den anden.
  5. Dejene stilles til at hæve i 35-40 min.
  6.  Dejene rulles ud i ”pølser”, deles i 2 og snoes sammen til 2 flutes bestående af en “pølse” fra hver slags dej.
  7. Stilles til efterhævning i 30 min.
  8. Pensles eventuelt med soya, for at give det glutenfri flutes en gylden farve.
  9. Varmes i ovnen ved 200⁰ i 15-20 minutter.

Tip: er du ikke til soltørrede tomater eller oliven, så tilsæt istedet 1 fed hvidløg til den ene del dej og en tsk tørret estragon/hakket frisk persille til den anden halvdel. 

 

Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed med speciale i fødevarer.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *