Du skal bruge:
2,5 dl | lunken vand | |
50 g | sukker | |
400 g | speltmel | |
5 g | gær | |
80 g | plantemargarine | |
10 g | usødet kakao | |
1 knivsp. | salt |
Sådan gør du:
Vand, sukker, og gær kommes i en skål røres godt. Kakaopulver og salt tilsættes under omrøring.
Mel og stuetempereret margarine tilsættes og massen røres på maskine i 8-10 minutter ved godt hastighed.
Lad dejen stå og hæve i 60 minutter.
Læg bagepapir i bunden af en springform og smør siderne med margarine. Hæl dejen i springformen og fordel den med en dejskraber.
Lad dejen efterhæve i 20 minutter og bag den så i 30 minutter ved 160 grader almindelig ovn.
Fyld:
Lad kagen køle af og skær toppen af, så kagen bliver jævn.
Smør nu hasselnøddesmørepålægen udover kagen i et jævnt lag, her på lægges skiver af banan.
Pisk nu Piskecremen godt stiv og tilsæt vanilje sukker.
Fordel den piskede piskecreme på kagen og pynt den med det du har.
Du kan evt. skuldre toppen af kagen og blande den med 20 g usødet kakao og 20 g rørsukker og drysse det over kagen.