Glutenfri pitabrød, som også er fryseegnede, veganske og laktosefri.. Skøn smag og konsistens der ikke får dig til at føle du går på kompromis, fordi det skal være glutenfri.
Sådan gør du:
Pisk gær og husk i vandet
Tilsæt herefter sukker, olie, salt og det meste af melet.
Ælt til en blank og smidig dej og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Kom bagepapir på bageplader og tænd ovnen på 225 grader (lade bageplader blive i ovnen).
Slå dejen sammen med lidt mel og del den i 6 lige store boller. Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød med en diameter på 10-12 cm på et meldrysset bord.
Lad de glutenfri pitabrød efterhæve 20 minutter.
Tag bagepladerne ud og læg pitabrødene på de varme plader.
Bag pitabrødene ved 225 grader i 10-14 minutter til de er gyldne i kanterne og fint hævede på midten.
Tag pitabrødene ud og lad dem afkøle let på bageristen.
Servér med fyld efter eget ønske eller kom i poser og frys dem ned 🙂
Genopvarmning:
Fugt pitabrød med et par dråber vand på hver side og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 5-10 minutter.
De frosne pitabrød lægges i en kold ovn og bages ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter.
Tip: kom eventuelt lidt krydderurt som oregano, persille eller lignende i dejen.
Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed med speciale i fødevarer.