Sådan gør du:
Pisk gær og husk i vandet
Tilsæt herefter sukker, olie, salt og det meste af melet.
Ælt til en blank og smidig dej og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Kom bagepapir på bageplader og tænd ovnen på 225 grader (lade bageplader blive i ovnen).
Slå dejen sammen med lidt mel og del den i 6 lige store boller. Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød med en diameter på 10-12 cm på et meldrysset bord.
Lad de glutenfri pitabrød efterhæve 20 minutter.
Tag bagepladerne ud og læg pitabrødene på de varme plader.
Bag pitabrødene ved 225 grader i 10-14 minutter til de er gyldne i kanterne og fint hævede på midten.
Tag pitabrødene ud og lad dem afkøle let på bageristen.
Servér med fyld efter eget ønske eller kom i poser og frys dem ned 🙂
Genopvarmning:
Fugt pitabrød med et par dråber vand på hver side og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 5-10 minutter.
De frosne pitabrød lægges i en kold ovn og bages ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter.
Tip: kom eventuelt lidt krydderurt som oregano, persille eller lignende i dejen.
Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed med speciale i fødevarer.