Du skal bruge:
Antal | Ingrediens | Produktlink |
2 dåser | Bananblomst | KØB HER |
Ægerstatning | KØB HER | |
– svarende til 3 æg | ||
Panko til panering | ||
1 tsk. | Karry | |
Olivenolie | ||
Indisk karrysauce | ||
Olivenolie | ||
3 tsk. | Karry | |
1 | Rødløg (finthakket) | |
4 fed | Hvidløg | |
1 tsk. | Garam Masala | |
1 dl. | Vand | |
1 | Bouillonterning | |
3,3 dl. | Kokosmælk | KØB HER |
3 spsk. | Tomatpasta | |
1 håndfuld | Persille | |
Salt og peber |
Sådan gør du:
Forvarm ovnen 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
Hæld væske fra bananblomsten og tør den godt med køkkenrulle.
Bland ægerstatning og vand, svarende til 3 æg, i en dyb tallerken og pisk det sammen.
Kom rigeligt med panko i en anden dyb tallerken, og vend det med lidt karry.
Bananblomsterne paneres i ægerstatning og pankorasp og lægges på bagepladen.
De må ikke røre hinanden.
Dryp lidt olie over de panerede stykker bananblomst, og krydr med salt og peber.
Sæt bananblomsterne i ovnen i 20-25 minutter – til de er sprøde. Kan evt. vendes efter 10-15 minutter.
Kog ris efter pakkens anvisning
Karrysauce:
Hak løget og svits det sammen med hvidløg i rigeligt olie uden de tager farve.
Tilsæt karry og garam masala og svits det kort med.
Nu tilsættes bouillon, kokosmælk og tomatpasta.
Lad det koge ca. 5 minutter.
Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt ekstra karry.
Lige inden servering vendes lidt hakket bredbladet persille i.
Kan også serveres med vegansk raita – FIND OPSKRIFTEN HER