Du skal bruge:
50 g | gær | |
4 dl | vand | |
3 dl | Piskecreme | Køb her |
50 g | mælkefri smør eller margarine | |
140g/1 dl | Sukrin Sirup Gold | Køb her |
2 tsk. | salt | |
9 g | Ægerstatning | Køb her |
90 ml | vand | til at piske i ægerstatning |
4 tsk. | Guargummi | Køb her |
700 g | TJOIS Basis melmix | Køb her |
180 g | TJOIS melmix mørkt kernebrød | Køb her |
Krydderier | efter smag fx. | kardemomme og ingefær |
Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde, kom så vand, piskecreme, sirup, salt og evt. krydderier i og varm blandingen til max 37 grader.
Gæren smuldres i en røreskål og den våde blanding tilsættes lidt af ganges så gæren bliver helt opløst.
Mål 80 ml vand op og tilsæt ægerstatning og rør det godt rundt og tilsæt det.
Tilsæt nu de to slagt melmix og guargummi. Dejen piskes nu i 8-10 minutter. Det er vigtigt at dejen ikke er for fast, den skal kunne fordeles i brødformen med en dejskraber. Er den blevet for fast så tilsæt lidt mere vand, og pisk grundigt.
Smør en brødform og kom dejen i, fordel den ud til kanterne med en dejskraber.
Sæt husholdningsfilm over og lad brødet stå og hæve minimun 1 time, gerne til den er dobbelt størrelse.
Varm ovnen op til 200 grader, bag brødet nederst i ovnen i ca 30 minutter. Hold øje med dit brød, så hvis du synes at toppen af brødet bliver for mørkt, så læg et stykke bagepapir over og bag til brødet er færdigt. Det skal lyde hult inden i, når man banker på det.