Limpa

Du skal bruge:

50 ggær 
4 dlvand 
3 dlPiskecremeKøb her
50 gmælkefri smør eller margarine 
140g/1 dlDadelsirupKøb her
2 tsk.salt 
20 g/4 tsk.ÆgerstatningKøb her
80 mlvandtil at piske i ægerstatning
4 tsk.GuargummiKøb her
700 gTJOIS Basis melmixKøb her
180 gTJOIS melmix mørkt kernebrødKøb her
Krydderier efter smag fx. kardemomme og ingefær

 

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde, kom så vand, piskecreme, sirup, salt og evt. krydderier i og varm blandingen til max 37 grader. 

Gæren smuldres i en røreskål og den våde blanding tilsættes lidt af ganges så gæren bliver helt opløst.

Mål 80 ml vand op og tilsæt ægerstatning og rør det godt rundt og tilsæt det.

Tilsæt nu de to slagt melmix og guargummi. Dejen piskes nu i 8-10 minutter. Det er vigtigt at dejen ikke er for fast, den skal kunne fordeles i brødformen med en dejskraber. Er den blevet for fast så tilsæt lidt mere vand, og pisk grundigt.

Smør en  brødform og kom dejen i, fordel den ud til kanterne med en dejskraber.

Sæt husholdningsfilm over og lad brødet stå og hæve minimun 1 time, gerne til den er dobbelt størrelse.

Varm ovnen op til 200 grader, bag brødet nederst i ovnen i ca 30 minutter. Hold øje med dit brød, så hvis du synes at toppen af brødet bliver for mørkt, så læg et stykke bagepapir over og bag til brødet er færdigt. Det skal lyde hult inden i, når man banker på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *