Kage med hasselnøddecreme eller chokoladecreme

Du skal bruge:

170 g blød smør
125 g Sukrin Køb her
125 g Sukrin gold Køb her
325 g creme fraiche 18% eller græsk yoghurt 10 %
200 g Hasselnødddesmørepålæg Køb her
1 vaniljestang
3 æg
325-350 g Tjois Basismel Køb her
1½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
3/4 tsk salt
Til pynt Sukrin melis Køb her

Ingredienser glutenfri og vegansk (+ evt. sukkerreduceret):

Du skal bruge:

170 gmælke fri smør 
250 gbrun farin eller sukrin + sukrin gold 
125 gSukrinKøb her
125 gSukrin goldKøb her
325 gsojade 
200 gHasselnødddesmørepålægKøb her
1vaniljestang 
10 g + 150 mlægerstatning + vandKøb her
325-350 gTjois BasismelKøb her
1½ tskbagepulver 
1½ tsknatron 
3/4 tsksalt 
   
Til pyntflormelis eller Sukrin melisKøb her

Fremgangsmåde:

  1. Smør en form (enten rund springform eller en rugbrødsform) med smør, fri-margarine eller olie. Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft). Pisk smør/fri-magarine og sukker/sukkererstatninger sammen i en skål til det får en luftig konsistens. Tilsæt æggene ét ad gangen (eller ægerstatning blandet med vand). Tilsæt vaniljekorn og vend til sidst creme fraiche/sojade i med en dejskraber. I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron og salt. De to skåle vendes forsigtigt sammen med en dejskraber.
  2. Ca 1/3 af dejen fordeles i bunden af den smurte springform. Kom halvdejen af hasselnøddecremen ned i formen og fordel det jævn. Herefter tilsættes halvdelen af den resterende dej ovenpå det første lag nøddecreme. Der gentages til der ikke er mere nøddecreme og til al dejen er brugt.

  3. Til slut zig-zag’es der med en kniv i dejen så det hele bliver blandet lidt sammen. Hæld dejen i springformen. Springformen sættes ind i den forvarmede ovn på 175 grader og bages i ca. 40-50 minutter. Kagen er færdig når der kan stikkes en kødnål igennem og der ikke hænger dej tilbage på kødnålen. Lad kagen afkøle helt inden den tages ud af springformen – den skal gerne nå at sætte sig pga. nøddecremen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *