Kage med hasselnøddecreme eller chokoladecreme

Glutenfri kage med hasselnøddecreme:

Ingredienser glutenfri:

170 g blødt smør

125 g Sukrin Køb her

125 g Sukrin gold Køb her

325 g creme fraiche 18% eller græsk yoghurt 10%

Ca. 200 g hasselnøddeecreme Køb her

Korn fra 1 vaniljestang

3 æg

325-350 g Tjois basismel Køb her

1½ tsk bagepulver

1½ tsk natron

¾ tsk salt

Evt. Sukrin melis Køb her til pynt

Ingredienser glutenfri og vegansk (+ evt. sukkerreduceret):

170 g fri-margarine

250 g mørk rørsukker (eller 125 g Sukrin Køb her og 125 g sukrin gold Køb her)

325 g sojade

Ca. 200g Hasselnøddecreme Køb her

Korn fra 1 vaniljestang

10 g ægerstatning Køb her og 150 ml vand

325-350 g Tjois basismelmix Køb her

1½ tsk bagepulver

1½ tsk natron

¾ tsk salt

Evt. flormelis eller Sukrin melis Køb her til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Smør en form (enten rund springform eller en rugbrødsform) med smør, fri-margarine eller olie. Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft). Pisk smør/fri-magarine og sukker/sukkererstatninger sammen i en skål til det får en luftig konsistens. Tilsæt æggene ét ad gangen (eller ægerstatning blandet med vand). Tilsæt vaniljekorn og vend til sidst creme fraiche/sojade i med en dejskraber. I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron og salt. De to skåle vendes forsigtigt sammen med en dejskraber.

  2. Ca 1/3 af dejen fordeles i bunden af den smurte springform. Kom halvdejen af hasselnøddecremen ned i formen og fordel det jævn. Herefter tilsættes halvdelen af den resterende dej ovenpå det første lag nøddecreme. Der gentages til der ikke er mere nøddecreme og til al dejen er brugt.

  3. Til slut zig-zag’es der med en kniv i dejen så det hele bliver blandet lidt sammen. Hæld dejen i springformen. Springformen sættes ind i den forvarmede ovn på 175 grader og bages i ca. 40-50 minutter. Kagen er færdig når der kan stikkes en kødnål igennem og der ikke hænger dej tilbage på kødnålen. Lad kagen afkøle helt inden den tages ud af springformen – den skal gerne nå at sætte sig pga. nøddecremen.

print
Del denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *