Glutenfri kammerjunker som kan laves vegansk

De skønneste glutenfri kammerjunker, som ikke får dig til at føle du går glip af noget, når menuen står på koldskål. 

Du skal bruge:

100 gTJOIS Basis melmixKøb her
30 gTapiokastivelseKøb her
1 tsk.bagepulver 
1 tsk.vaniljesukker 
½ tsk.kardemomme 
45 gsukker 
½citronskal af
1æg eller 
10 g+ 50 mlægerstatning + vandKøb her
½ dlmadlavningscremeKøb her

Sådan gør du:

Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt citronskal.

Saml dejen med madlavningscreme og æg/ægerstatning.

Lad dejen hvile i køleskabet ca. 1 times tid.

Form forsigtigt små kugler og tryk dem flade på en bageplade (diameter ca. 1½-2 cm og mindre end ½cm tykke). Tip: Hvis dejen er meget klistret kan du fugte dine fingre eller evt. tage et stykke bagepapir til at lægge over kuglerne og forsigtigt rulle dem flade med en kagerulle

Bages ved 160 grader i 15-20 min.

Hvis du synes de er blevet for tykke/for bløde indeni, så skær dem i to på langs og kom dem ind i den slukkede ovn, så vil eftervarmen gøre dem sprødere 🙂

Tip: Kan pensles med kaffe for at give dem en gylden overflade.

Kan opbevares i tætsluttende beholder i 1-2 uger.

Udarbejdet af Natascha Leander, PB i ernæring & sundhed med speciale i fødevarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *