Bistik Is

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
Bund:  
1 pakkeBastognekiks(hvis den skal være
glutenfri så brug
Nairn’s kiks)
6 spsk.Smeltet vegansk smøralternativ(Kokosolie kan evt. bruges)
   
Is:  
1,5 dåseKokospiskecremeHER
220 g.Cashewnødder(De skal have ligget i vand
natten over)
1 tsk.Vaniljepulver 
2 spsk.Wild MeadowHER
1 knivspidsSalt 
Evt. Plantedrik(Hvis massen er for tyk) 
   
Hård nougat:  
0,5 dl.Wild MeadowHER
1 dl.Sukker 
1 spsk.Bagepulver 

Sådan gør du:

Bund: Knus kiksene og bland dem med det smeltede fedtstof. Fordel kiksene i en springform, ca. 20 cm i diameter. Pres dem godt sammen og stil formen i køleskabet til afkøling.

Is: Kom massen i en ismaskine og lad den blive blød og cremet. Alternativt stil den I fryseren og rør jævnligt, så den ikke krystalliserer.

Hård nougat: Wild Meadow og sukker varmes op til det har en mørk karamelfarve, hvorefter bagepulver drysses i. Rør hurtigt rundt – pas på – det sprutter.

Hæld massen op på en bageplade med bagepapir og lad det køle af. Når det er afkølet hakkes det i mindre stykker.

Rør den hårde nougat ind i isen og hæld isen over kiksebunden. Sæt det hele i fryseren indtil servering.

Lav chokoladeglaur af lige dele kokosolie, honning og kakaopulver, som du varme op.

Hæld derefter glasuren over kagen. Pynt eventuelt med flere kiks, chokolade og Wild Meadow.

Opskrift og foto: Yolanda von @vegansofzuri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *